• PCOS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a Merckformin tablettátt meddig szedhetem?(életkor)2 éve diagnosztizálták nála a PCOS-t.Közben teherbe estem majd szoptatás után újra kezdtem szedni.Mivel napi egy tabletta megoldott minden problémámat így csak naponta 1 tablettát szedtem,De mivel kettő hónapja ugyan megjön a menstruációm de állandóan késik és egy kicsit a hajam is hullik:Lehet hogy növelnem kellene a napi adagot?Illetve hány éves koromig szedhetem ezt a tablettát hiszen a hajam és a bőröm gyönyörű lett,csak kérdés van e mellékhatás vagy korhatár ameddig szedhetem.Kellene éves kontroll endokrinológusnál lenni? Nagyon köszönöm

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a pco témában

        Kedves Kérdező! A metformin tartalmú tablettákat addig lehet szedni, amíg szükség van rá, de ehhez tudni illik, hogy továbbra is fennáll-e az inzulinrezisztencia (OGTT-inzulin) és érdemes megtudni, hogy a hajhullás hátterében nem áll-e esetleg vashiány, pajzsmirigy megbetegedés vagy valami más. Mindenképpen érdemes endokrinológus vagy diabetológus személyes tanácsát és vizsgálatát kérni (vérvételek akkor lehetségesek csak).


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. július 19., 17:31; Megválaszolva: 2010. július 20., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: