• PCO és fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! 26 éves vagyok, és vérből történő hormonvizsgálat ill. ultrahang alapján nemrég diagnosztizáltak nálam PCOS-t, ami miatt jelenleg, a teherbeesést elősegítendő, Clotylbegit tablettát szedek. Az a problémám, hogy a rendszeres, napi 1,5 órás edzések és a következetes diéta ellenére sem tudok lefogyni. A diéta kezdetén valamennyit sikerül leadnom, de utána hiába folytatom tovább, szigorítom az étrendet és növelem az edzések időtartamát, nem megy tovább a fogyás. Mindemellett állandó éhség gyötör (reggeli, ebéd után is) és folyton fáradtnak, kimerültnek érzem magam. Ön szerint ezek a problémák betudhatóak annak a hormonzavarnak, ami a PCOS-t is okozza? Valamilyen gyógyszeres vagy egyéb kezeléssel lehet ezen segíteni? A másik kérdésem az lenne, hogy a túlsúlyom ellenére a melleim viszont szinte teljesen eltűntek, fiúsan kicsik lettek. Esetleg ennek is köze lehet a hormonális problémákhoz vagy ez kizárólag genetikai adottság? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a PCO témában

        Kedves Kérdező! A tüneteket okozhatja a PCO, ezért azt mondanám, hogy abban az esetben, ha inzulinrezisztencia és esetleg vércukor eltérés is áll a háttérben, az éhség és a fáradtság miatt metformin adását érdemes lenne megbeszélnie a diabetológusával és egy dietetikus konzíliumot is kérnék az Ön helyében, hogy mivel tud esetleg ésszerűsíteni az étrenden. Sok kitartást és sikert kiváínok Önöknek!


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. július 11., 19:30; Megválaszolva: 2010. július 12., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: