• kortizol vs. terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! PCOs problémaval küzdök, amire Metformint szedek, 3 hónapja. Úgy látom hat a gyógyszer, mert már van magamtól is peteérésem. Hamarosan IVF-re megyünk. A mostani ciklusom 3.napján a vérvételi eredményeimből kiderült (reggeli vvétel volt), hogy a Szérum Cortizol szintem kicsit (?) magas: 28,8 ug/dl (Ref.tart: 5,0 - 18,0). Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy Ön szerint van-e esély arra, hogy ilyen magas kortizol szint mellett az IVF-ünk sikeres lesz? Lehet-e az, hogy összejön a baba nekünk, esetleg még az IVF előtt emellett vagy mindenképpen gyógyszert kell rá szedni? Van-e egyáltalán összefüggés a teherbeesés és a kortizol szint között? Lehet-e "természetes úton" csökkenteni ezt a szintet? (Egyébként nem stresszes az életem.) Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Ani.

        WEBBeteg szakértő válasza a kortizol témában

        Tisztelt kérdező! A magas kortizol szint okát ki kell deríteni. Ehhez, javaslom, hogy endokrinológus segítségét kérje. A magas kortizol szint állhat betegség hátterében is, de előfordulhat stresszreakcióként is. Ennek elkülönítése viszont fontos lenne!


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-06-15 21:13:51; Megválaszolva: 2010. június 29., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: