• Szőrösödés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném kérdezni, hogy a fokozott szőrösödés ellen milyen megoldások lehetnek? 26 éves nő vagyok és a karomon, a combomon és az államon is elég hosszú erős sötét színű szőrszálak éktelenkednek. A mellemen is van néhány szál sötét szőr és már nagyon zavar. Kellemetlenül érzem magam emiatt és érdekelne, hogy a gyantázások kívül van e esetleg gyógyszeres megoldás a kezelésre? Milyen gyógyszereket szoktak ilyen esetekben felírni?

        Előre is köszönöm válaszát!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrösödés témában

        Kedves Hölgyem!

        Az ön esetében először azt kellene tisztázni, hogy mi áll a fokozott szőrösödés hátterében, lehet oka például petefészek-eredetű-pl. ciszta, mellékvese-eredetű-pl. daganat. A kezelése pl. hormonrendszerre ható gyógyszerekkel, esetleg műtéttel történik a kiváltó októl függően. A szőrszálak eltüntetésére jólehetőség a lézerkezelés. A kivizsgálást először nőgyógyászati endokrinológián kezdje, beutalót vigyen!



        Kérdés: 2010-06-13 19:10:48; Megválaszolva: 2010. június 13., 19:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: