• Pajzsmirigy és a Citapram 20mg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Az lenne a kérdésem, hogy a barátnőmet pajzsmirigy túlműködéssel kezelték 2 évig ( Methotyrin ) a problámánk az, hogy pánikbetegség lépett fel nála és a 20Mg -s Citapramot írták fel neki este 1/2 szemet. Igaz később ( szerencsénkre ) kezdte el szedni de amikor bevette először még aznap kicsi vel éjfél után a vérnyomása 138/98 és a pulzusa pedig 144 volt.

        Akkor volt ilyen magas ( kb.: 165/100 , pulzus: 140 ) nála amikor kiderült, hogy Pajzsmirigy túlműködése van. TSH szint az első alkalommal: 0

        Ezek alapján szeretném kérdezni:

        1. Az " A tipusú karboximetil-keményítő-nátrium, valamint a gyanusnak vélt 20mg citalopramum hidrobromid só formájában " befolyásolhatják -e és ha igen akkor milyen formában a pajzsmirigyműkődést?

        Mi az " A tipusú karboximetil-keményítő-nátrium " -ra gyanakszunk különböző fórum oldalak alapján, hogy a TSH szintet túlműködésbe fordította.

        Mielöbbi válaszukat előre is köszönjük.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező!

        Logikus a kérdése, de a dolgok pont fordítva vannak. A pajzsmirigy túlműködése teljes mértékben okozhatta azokat a pszichés problémáket, melyre barátnője a citalopramot kapta, és nem fordítva. Az elsődleges a pajzsmirigy-funkció rendezése, ez a kulcsa a pszichés tünetek rendeződésének is. Ha a pajzsmirigy-funkció normál tartományban lesz, menjen vissza a barátnője a pszichiáterhez is, hogy megbeszéljék, szükséges-e a gyógyszer továbbra is. Mielőbbi jobbulást!



        Kérdés: 2010-06-13 18:37:43; Megválaszolva: 2010. június 13., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: