• Pajzsmírigy alúlmüködése és az altatás összefüggése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Nő /Úr! Szíveskedjen segíten.A TSH értékem 14.044-9.08 között mozog már lassan három éve,jelenlegi labornál 9.45.Tej csatorna kivételre kerűlt volna sor június 28-án.Elvégézték a műtét lőtt szokásos vizsgálatokat,ahol az utóbbi eredmény került a leletemre. Házi orvosom nem foglalkozott a TSH értékével,annak ellenére,hogy a cardiológusom kérte.Most az altató orovos nem vállal ilyen értékkel.Elösször kezeltetni kell és megfelelő TSH érték esetén vállalaja az altatást.Ezen tényezők miatt a mell műtétem kitudja meddig kerűl elodázásra. Lehetséges egy gyógyszeres kezeléssel két hét alattai javúlás? Főleg akkor,ha időpontot kapok azonnalit.Június 28-ig 20 nap van hátra. Kérem közölje véleményét és adjon tanácsot,előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Önnek el kellene mennie endokrinológiai szakrendelésre, ahol a gyógyszeres kezelést beállítják. 2 hét rövid idő, és mivel a pajzsmirigy hormonokat csak 1x lehet havonta mérni, véleményem szerint a műtét halasztására fog sor kerülni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász szakorvos szakértőnk Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-14 21:31:53; Megválaszolva: 2010. június 14., 21:31

        Tudjon meg többet: pajzsmirigy

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Néhány hónappal ezelőtt kiderült, hogy pco szindrómám és inzulinrezisztenciám van,Merckformin XR 500mg-t szedek napi 2x.Cukrot és fehérlisztet egyáltalán nem eszek azóta,teljes kiőrlésű pékárut szoktam fogyasztani,de...
        Kedves Doktornő! Férjemnek a legutóbbi gyógyszer felíratáskor a következő kérdést tette fel a körzeti nővér: Önnek nem nőtt a lába az utóbbi időben, mert az arc kifejezése valami különös betegségre utal. A nővér nem lábdagadásra...
        Üdv, 18 éves fiú bal mellem alatt van egy csomó ami már egy jó ideje nem múlik. Nyomásra érzékeny fáj. És váladékozást is tapasztaltam. Van rá esély hogy ez valami komolyabb baj és nem csak sima Gynecomastia? Hátha számottevp mellett még...
        Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni,hogy az alábbi ultrahang lelet mennyire kóros?Időpontot nyár végére kaptam,esetleg előbb cselekedjek? Lelet: "A bal lebeny caudalis harmadában 12x11x12 mm-es a környező parenchymanal kissé...
        Tisztelt Doktornő! 25 éves férfi vagyok, nemrég jártam pajzsmirigy ultrahangon, ahol a következőket állapították meg: jobb lebeny: 17x16x52 mm, a bal lebeny: 14x16x55 mm, a pajzsmirigy felülete sima, homogén, göbök nem láthatóak. Sajnos a...
        Tisztelt Doktor Nő! Több mint 10 éve van pajzsmirigy alulműködésem. 25 mg Euthyrox-al kezdtem, most már 87,5-nél tartok. A működésre jellemző tünetek jelentős része nálam szinte folyamatosan fennáll ( hízékonyság, száraz bőr,...
        Kedves Doktornő! 30 éves vagyok, és fél éve próbálkozunk babával. A menstruációm 32-40 nap körül változik kb. 1 éve, előtte rendesen 28 napos ciklusaim voltak. Fogamzásgátló tablettát 2 éve nem szedek.Nem tapasztaltam hízást vagy...
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! 22 éves fiatal nő vagyok,7 éve diagnosztizált cöliákiával. Pár hónapja kitöltöztem külföldre,így elég nehéz most mindent újra végigzongorázni az orvosokkal...Körülbelül két hónapja mentem el itt...
        Kedves Doktornő! 2 missed ab után a következő vérvétel eredményeim lettek: Glükóz 0 perc: 5.0 mmol/l Glükóz 60 perc: 3,3 mmol/l Glükóz 120 perc: 3.7 mmol/l Inzulin 0 perc: 4.1 mIU/l Inzulin 60 perc: 16.7 mIU/l Inzulin 120 perc: 13.6...
        Tisztelt Doktornő! A következő laboreredményeim vannak: Re.Cortisol: 1,10 ug/dl Ref tartomány: 3,7-19,4. ACTH 13,50 pg/mL Ref. tartomány: 4,7-48,8 (tehát ez rendben van) Progesteron:0,2 ng/mL RT: follic fázis:0-0,3, luteális fázis:1,2-16,...
        Tisztelt doktornő! Idős 86 éves édesanyám kora ellenére szellemileg és fizikailag friss és aktív. Hónapok óta azonban tőle szokatlanul fáradékony, fázékony, aluszékony, gyakran rossz a közérzete, fejfájós, zavart a látása és a...
        Jó napot! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy nő létemre mindenhol szőrös vagyok. Mellkas,mell,hát,ARC,stb...Ez mindenképpen megnehezíti a mindennapjaimat..Az lenne a kérdésem hogy ez ellen tudok tenni valamit ?
        Tisztelt doktornő a minap voltam nyaki uh és a következő leletet kaptam,struma,diff.et nodosa multinoduralis golyva,és cystadenóma,lymphodenomegalia colli jobb lebeny reflexiója fokozottan rendezetlen,mindkét lebenyben több 1_1.5cmes solíd...
        Nyolc hónapja pajzsmirigy alultermelődést álapitottak meg nálam a harmadig infartusom után. Letrox 50mg kell szednem, a laborértékem jó, igaz csak ths mértek. A vas hiányomra vas pótló vitamint szedtem, azóta csökkentek az addig megszokott...
        Tisztelt Doktornő! Jelenleg 21. heti terhes vagyok, Németországban élek, és ma érkezett meg a terhesség 17. hetében, Magyarországon végzett laborvizsgálat eredménye. TSH: 0,560 mIU/L fT4: 11,27 pmol/L fT3: 3,87 pmol/L rT3: 45 ng/ml fT3/rT3...
        Tisztelt doktornő! Kb. fél éve a bal mellem megduzzadt és a mellgomb alatt illetve közvetlen környékén ha hozzáérek akár ruhákon keresztül erőteljessebb tűszurásra emlékeztető érzést tapasztalok. A megduzzadt mell picit melegebb mint a...
        Tisztelt Doktor nő! 18 éves koromban 3 hónapig szedtem napi 50 mg methadienone nevezetű anabolikus szteroidot. Elso héten egy tablettától kezdve naponta lett emelve eggyel a tabletták száma 5 ig, illetve utolsó héten fokozatosan visszafele is....
        Tisztelt cím! A pulzusom a normàlértéknél magasabb az én pulzusom80 és 100 között mozog. Kérdésem a következö: Végezhetek e testmozgàst felülést és gugolàst. Fontos lenne a vàlasz mert egy kissé tulsujos lettem. Nemrég...
        Lementem a háziorvoshoz egy egyszerű köhögéssel, amire ő azt mondta, hogy megint megfáztam, és figyeljek oda jobban, hogyan öltözök fel. A kezembe adott két receptet (ambroxol teva a köhögésre és sumamed antibiotikum), meg egy beutalót....
        Tisztelt Doktornő! Auguszusban volt egy teljes pajzsmirigy eltávolításom. Napi 1,5 100mg-os L-thyroxint szedtem ezidáig. Jódizotópos kezelés miatt abba kellett ezt hagynom. Most késik a menstruációm. Közre játszhat itt a gyógyszer nemléte?...