• Pajzsmírigy alúlmüködése és az altatás összefüggése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Nő /Úr! Szíveskedjen segíten.A TSH értékem 14.044-9.08 között mozog már lassan három éve,jelenlegi labornál 9.45.Tej csatorna kivételre kerűlt volna sor június 28-án.Elvégézték a műtét lőtt szokásos vizsgálatokat,ahol az utóbbi eredmény került a leletemre. Házi orvosom nem foglalkozott a TSH értékével,annak ellenére,hogy a cardiológusom kérte.Most az altató orovos nem vállal ilyen értékkel.Elösször kezeltetni kell és megfelelő TSH érték esetén vállalaja az altatást.Ezen tényezők miatt a mell műtétem kitudja meddig kerűl elodázásra. Lehetséges egy gyógyszeres kezeléssel két hét alattai javúlás? Főleg akkor,ha időpontot kapok azonnalit.Június 28-ig 20 nap van hátra. Kérem közölje véleményét és adjon tanácsot,előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Önnek el kellene mennie endokrinológiai szakrendelésre, ahol a gyógyszeres kezelést beállítják. 2 hét rövid idő, és mivel a pajzsmirigy hormonokat csak 1x lehet havonta mérni, véleményem szerint a műtét halasztására fog sor kerülni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász szakorvos szakértőnk Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-14 21:31:53; Megválaszolva: 2010. június 14., 21:31

        Tudjon meg többet: pajzsmirigy
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy jogosan nyugtalanít-e a 14 éves lányom 4,75-ös TSH eredménye? Az édesapjának PM alulműködése van, apai nagymamájának és anyai dédnagymamájának már sajnos eltávolították. Érdemes-e...
        Üdvözlöm! Kaptam egy számomra új információt, amit egyes helyeken alátámasztják, mások pedig megkérdőjelezik. Régóta van problémám az egyik fogammal, pontosabban az, hogy megállt a kinövésben. Ezt követően nehéz a fogamat mosni, ami...
        Tisztelt Doktornő! Egy igez zavaró problémával kapcsolatban fordulok Önhöz, abban reménykedem tud valami támpontot adni ezzel kapcsolatban. Június 13-án egy rallye verseny megnézése után hazakerékpároztam a nagy hőségben. Hazaérve rosszul...
        Kedves Tünde! Cikkében említette, hogy pl. a paradicsom is gátolja a jód felszívódását. Ezt eddig még sehol sem olvastam, csak a golyvaképzőket (káposzták, karfiol, retek, stb.). Azt szeretném megkérdezni, hogy a megállapítása milyen...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi eredményt kaptam vérvételen. TSH 2,07 mIU/l 0,27 4,20 FT4 20,16 pmol/l 12,00 22,00 FT3 4,64 pmol/L 3,10 6,80 Kortizol 534,6 nmol/L 7 - 10 óra: 171 - 536 nmol/l 16 - 20 óra: 64 - 327 nmol/l --- --- Anti-TPO 5,0...
        Tisztelt Doktornő! Egy éve szedem a Yadine fogamzásgátló tablettát (este szedem) és most kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van amire Letrox tablettát 50 mikrogramm(reggel evés előtt 1 tabletta) kaptam. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e...
        Kedves Doktornő! 9 éves kislányom van. Egy ismerős vetette fel a lányom pocakját látva, hogy vigyem el inzulinrezisztencia vizsgálatra. A pocakja egyenetlen felületű és zsírcsomószerűségek vannak rajta. Értetlenül állunk, hogy mitől van,...
        Kedves Doktornő! Október óta 2vetélésem volt. Március óta járok kivizsgálásokra. Ami kiderült eddig s az orvosom szerint aggodalomra ad okot, az a tsh értékem (2,7), a d-vitamin szintem (31) illetve az inzulin tesztem. 0 perces inzulin:...
        Tisztelt Doktornő! Ez év május 2-án vitiligo foltokat vettem észre mindkét kézfejen, ezért pajzsmirigyre célzott vérvizsgálatot kértem. A TSH szint 5,747, FT3 4,41, FT4 16,59. ATG 20,0, ATPO 1300 értéket mutatott. Tegnap a belgyógyász...
        Tisztelt Doktornő! Évek óta szedem az L-thiroxyn tablettát, amellyel a pajzsmirigy alulműködésemet kezelem.Azóta a TSH érték mindig benne van az intervallumban, de a mostani eredményem közelít az alsó határhoz. A tavalyi vérvételkor 0,854...
        Tisztelt Doktornő, fiamnak kamaszkorában jelentkezett a bal mellbimbójánál (a környékén) egy duzzanat. A gyerekorvos akkor látta, azt mondta, ez természetes, és el fog múlni. Most viszont már 20 éves lesz, és még mindig nem múlt el. Nem...
        Tisztelt Doktornő ! A fiam leleteinek kiértékelésében szeretnénk segitségét kérni! Hypothyreosis miatt L-thyroxint szed, pajzsmirigy ultrahang készült, ennek magyarázatában kérnék segitséget. a lelet tartalma: Az isthmus:2,6 mm A bal...
        Tisztelt Doktornő! 12 éves fiam számára a háziorvos pajzsmirigy megnagyobbodás gyanújával laborvizsgálatokat kért. Az eredmény: TSH 5,2640mIU/l, szabad T 6,93 pMOL/L. Kértük a pajzsmirigy ultrahang beutalót is, de a válasz az volt hogy azt...
        Tisztelt Doktornő! Hat hónapja próbálok teherbe esni(első baba lenne).Tudom, hogy ez még rövid idő, de nem szeretném kivárni a háziorvos által javasolt 1-2 év próbálkozást (a korom miatt sem), ezért egy magánlaborba...
        Tisztelt Doktornő! Február végén alkalmassági vizsgálat során a vérképem magas TSH szintet mutatott:9,63 Free T4:0,92.A háziorvosom pajzsmirigy ultrahangra küldött, aminek eredménye: A p.m.lebenyei kisebb méretűek:2,9*1,3*1,2cm.Durva...
        Tisztelt Doktor Nő! Engedje meg,hogy levelemmel zavarjam és megtisztel azzal,hogy tanácsot ad számomra!Megpróbálom a lehető legrövidebben leírni az előzményeimet! 2009.ben volt egy terhességem ami a 9 dik héten elhalt így műszeresen be...
        Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Márciusban (10 hetesen) műszeres befejezést kellett elvégezni rajtam, mivel a babánk fejlődése megállt a 6. hétben (első baba). A terhesség ideje alatt szinte végig nagyon fáradtnak éreztem magam és falási...
        Tisztelt Doktornő! Sajnos a napokban kiderült, hogy magas a TSH-m (6-os érték) és pajzsmirigy alulműködésem van, valószínűleg örököltem édesanyámtól és nagymamámtól, akik gyógyszert szednek erre a betegségre. T4 értékre mennyi a...
        Tisztelt Doktornő! Én 15-16 éves korom óta küzdöttem egyre súlyosbodó pattanásos bőrrel, míg tavaly ősszel elmentem bőrgyógyászhoz, aki Roaccutant írt fel, ami elég sokat segített, viszont nem teljes a gyógyulás, és már csak 1-2 hétig...
        Üdvözlöm. Rég óta van pajzsmirigy alulmüködésem a következő adatokkal: TSH: 4,9 (4,2 a maximum) FT3: 8 (7,1 a maximum) FT4: 19.8 (22 a maximum). Ultrahang szerint nincs baj a pajzsmirigyemmel. De most megnézettük a prolaktin szintemet is: 45...