• pajzsmirigyt űlműködéd és hízás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb. 4 éve van pm. túlműködésem, úgy derült ki, hogy orvosi segítséget kértem a fogyáshoz. 102 kg.  voltam  /évekig/akkor, minden tünetet a kövérségre fogtam. Methotyrint szedtem 1,5 évig és 117 kg. lettem. 1 év gyógyszer nélkül és a betegem újra jelentkezett Még egy gyógyszeres kúra. A kezelések alatt rengeteg hajam hullótt  ki, felfújt a gyógyszer, olyan voltam mint egy alkoholista.Belefáradtam! Most a TSH 0,001 és persze elég rosszul érzem amagam./ Ja így is ha nem figyelek oda így is tudok 1 hét alatt 3-4 kg-t hízni/Műtessem meg magam és készüljek fel a további kilókra? Műtét után lényegesen jobb lesz-e a közérzetem?/ bár a látásom már nem fog megjavulni!/

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Remélem a kezelését endokrinológus irányítja és fT4, fT3 szintek mérése is történt, nem csak a TSH szintet nézték. Az alacsony TSH és a hízás ugyanis ellentmond egymásnak. Ezt kérem írja meg! A pajzsmirigy túlműködés fogyást okoz, a kezeléskor a leadott kilók jönnek vissza. Ha a beteg a második gyógyszeres kúra után is visszaesik, műtétet, vagy izotópos kezelést szoktak javasolni. Az ennek következtében kialakuló pajzsmirigy alulműködés nagyon jól kezelhető hormonpótló tablettával, amivel a beteg hormonszintje normálissá válik, igy megfelelő étrend és mozgás mellett nem kell hízástól tartania.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-06-08 19:44:25; Megválaszolva: 2010. június 08., 19:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: