• egyéb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        39 éves férfi 161 cm magas 76 kg-mos ,magassága milyat depreszios ,kérdezném :vanné olyan kezelés ami pár cm-rel növelhetö a magassága ?

        WEBBeteg szakértő válasza a testmagasság témában

        Kedves Kérdező!

        A testmagasság változtatására addig van lehetőség, amíg a csontok epiphysis fúgái (zárólemezei) nyitva vannak. Ez általánosan 16-18 éves kor. Ezután már hormonális gyógyszeres kezeléssel csak a parenchymás szervek (máj, szív) és az ujjak, orr, fül, állkapocs nagyságát lehet változtatni.

        39 éves korban a növekedés endokrin úton történő befolyásolására már nincs lehetőség. A testmagasság nem feltétlenül egyedüli alapja a boldogságnak, saját magunk elfogadása sokkal fontosabb ehhez. A depesszió elleni kezelés és a pozitív életcélok megtalálása sokban segíthet e probléma leggyőzésében, amivel gyermekendokrinológusként elég gyakran találkoznuk.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010-06-08 11:07:17; Megválaszolva: 2010. június 08., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: