• Metformin PCOS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr Nő/Úr! 2 éve PCOS-t diagnosztizáltak nálam és már 1 éve próbálkozunk a babával.Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a dienille tabletta után elkezdhetem szedni a metformint? És ha igen akkor hogyan és mennyi adaggal kezdjem el szedni? A súlyom 53kg, a magasságom 166cm. Egyébként a dienille tablettát 2 hónapja szedem. A válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO témában

        Kedves Kérdező!

        Amenyiben a vércukorértékei rendben vannak és inzulinrezisztenciája nincs, nem biztos, hogy szerencsés a Metformin adása, még akkor sem, ha PCOban valóban szoktak ilyen terápiát kezdeményezni. Mindenképpen érdemes megbeszélnie a nőgyógyászával, a szokásos adaja pedig a kezdődózistól emelkedően 2x500 mg. 


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-06 22:19:31; Megválaszolva: 2010. június 06., 22:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: