• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések


        Pajzsmirigy alulműködésem van már 7 éve. Most sikerült ennyi év után beállítani a gyógyszeremet euthyrox 100 kell szednem. Minden hónapban megyek vérvételre most legutobb már jo lett a TSH 1,800 mlu/l -lett az FT4 11.35 pmol/l-lett az FT3 5.98 pmol/l-lett. Ezután elküldött ANTI-TPO vizsgálatra, aminek az eredménye Anti- tpo 905,1 u/ml-lett ami magas. Segítene ebben, valami értelmes választ adni, mert a doki sok értelmes dolgot ezzel kapcsolatban nem mondott? Mi lesz ezzel a gyulladással elmúlik, vagy nem?Sokszor van hogy nem jön meg a menstruációm több hónapig.
        Szeretnénk babát és kérném Írjon min kell változtatni?

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        A magas aTPO autoimmun pajzsmirigy gyulladást jelez. Ez okozta önnél a pajzsmirigy alulműködést is. Ebben a betegségben a szervezet immunrendszere a saját pajzsmirigy sejtek ellen fordul, és elpusztítja azokat. Sajnos csak a következményeket lehet kezelni, jelen esetben a pajzsmirigy alulműködést hormonpótlással, magát az autoimmun folyamatot nem tudjuk megszüntetni. Ha szépen beállt a hormonszintje, várhatóan rendeződik majd a mensese. Gyermeket vállalhat, de végig ellenőrizni kell a pajzsmirigy hormon szinteket és az első időszaktól kezdve meg kell majd emelni a hormon pótlás adagját. Ezt endokrinológusa fogja irányítani.



        Kérdés: 2010-06-08 19:25:00; Megválaszolva: 2010. június 08., 19:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: