• Hashimoto - anti TPO

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr. Fáklya Mónika,

        A közelmúltban derült ki, hogy az antiTPo értékem nagyon magas ( 700 feletti ), a TSH pedig csak enyhén emelkedett ( 2,74 ill 3,64 volt 2 különböző mérés eredménye ). az fT4 érték rendben van. Valószínűleg emiatt nem sikerül teherbe esnem évek óta. Azt tudom, hogy a magas antiTPO autoimmun folyamatot jelöl, és nem igazán lehet/kell kontrollálni. De azt szeretném megtudni Öntől, hogy ha valakinek teherbeesési szándéka van, ebben az esetben kell-e, lehet-e gyógyszeres ( pl szteroidos? ) kezeléssel csökkenteni? Illetve ha sikerül a teherbeesés, akkor a magas antiTPO nem-e káros a magzatra nézve.

         

        Köszönettel,

        B

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        A steroidot nem alklmazzuk ilyen betegségben. A magas aTPO nincs káros hatással a magzatra. Ha rendben van a TSH és az fT4, várhatóan teherbe fog esni.


        Kérdés: 2010-06-02 15:09:59; Megválaszolva: 2010. június 02., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: