• Elhízás, hajhullás..

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ugyan már bejelnetkeztem egy endokrinológushoz, de az időpont távoli, így engedje meg, hogy kérdezzek Öntől. Tanácstalan vagyok, mert pajzsmirigy problémás tüneteket észletem magamon, de háziorvosom szerint minden rendben van vele, így kár izgulnom. 26 éves vagyok. Életmód és étkezési szokások változása nélkül 1,5-2 év alatt kb 20-25kg-ot híztam. 1 éve abbahagytam a fogamzásgátló szedését, amit akkor már 6 éve szedtem, hátha változik a helyzet, de még rosszabb lett. Az addig szinte óramű pontosságú (gyógyszer előtt is) havi vérzésem megszünt, csak gyógyszer segítségével indult meg egyszer és azóta sem. Kb 1 éve nagy mértékben hullik a hajam, gyakran vagyok fáradt és 1-2 hete vettem észre, hogy a szokottnál rosszabbul reagálok dolgokra. Hirtelen ideges leszek. Ön szerint mi lehet a bajom? Vajon visszafordítható-e, mert még ezután szeretnék szülni és nem utolsó sorban jó lenne a régi alkatomat is visszaszerezni ha lehetséges. Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a elhízás, hajhullás témában

        Tisztelt kérdező!

        A kivizsgálás fontos, és szóba jöhet a pajzsmirigy alulműködés is, mint a panaszokat okozó betegség. Amennyiben ez igazolódik, a hormonpótlást el fogják indítani és a panaszai megszűnnek.  Ha nagyon távoli időpontot kapott az endokrinológiára, a háziorvos is kezdeményezhet TSH vizsgálatot, ami a pajszmirigy működésére vonatkozó információt ad, így ez a betegség gyorsan kizárható, vagy megerősíthető.



        Kérdés: 2010-05-29 23:17:43; Megválaszolva: 2010. május 29., 23:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: