• Magas prolaktinszint?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        25 éves nő vagyok,van 3 gyermekem.Legkisebb augusztusban lesz 3 éves,féléves koráig szopizott.Ha megnyomom a mellemet még mindig jön belőle tej.Utána néztem és a magas prolaktin szint miatt lehet.Vannak egyéb tüneteim is:fejfájás/fejtetői/,csökkent nemi vágy,foltok a lábamon/pedig besem ütöm sehova/,mensesem régebben 7 napig tartott,most 4 nap alatt lezajlik.Azt olvastam hogy ezis amiatt lehet.A háziorvos a nőgyógyászatra küldött,ahova a jövőhéten megyek.Az lenne a kérdésem hogy a tüneteim alapján lehet hogy tényleg magas a prolaktinom?Nagyon félek attól hogy esetleg már daganatom is van tőle,tudom hogy műthető meg gyógyszert is lehet rá kapni.Ön mit gondol?Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin témában

        Tisztelt kérdező!

        Valóban lehetséges, hogy magas a prolactin szintje, de egyéb hormonszinteket is érdemes lenne megnézni. Endokrinológus felkeresését javaslom. Amennyiben a prolactin szint magas, elsőként gyógyszeres kezelés jön szóba, ami eznnek a hormonnak a szintjét csökkenti.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-05-24 20:28:30; Megválaszolva: 2010. május 24., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: