• terheség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor Úr/Nő Olyan kérdéssel fordulok önökhöz,hogy két éve medősségi kezeléd alatt állok,volt 3 inszemen amiből 2 sikerült de az 5 héten mind kettő elhalt.Most jelenleg spontán terhes lettem aminek nagyon örülök de van egy nagy félelem benem mert van egy olyan leletem aminek az eredménye a következő Anti-TPO 1500 Antit-thyreoglobulin 4579,7 voltam vele a pajzsmirigy ambulancián és a kérdésem az lenne mekkora az esélye,hogy ez a terhesség meg marad mert ott semmi jóval nem biztattak.A választ előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Amennyiben a pajzsmirigy hormon szintjei rendben vannak, ne aggódjon. (Minél hamarabb meg kell mérni a TSH, fT3 és fT4 szinteket!) Azok az értékek, amiket leírt, a pajzsmirigy ellen termelődő ellenanyagok, melyek azt mutatják, hogy az immunrendszere a saját pajzsmirigysejtjei ellen fordult. Ez a folyamat pajzsmirigy alulműködést okozhat, amelyet tablettás hormonpótlással kell kezelni.Ha esetleg erre kerül sor, akkor is jó esélye van a terhesség kihordására, hiszen a hormonpótlással beállítják a normális hormonszintet. Azért fontos minél hamarabb tisztázni a hormonstátuszt, mert a gyermeknek elengedhetetlen szüksége van az öntől kapott pajzsmirigy hormonokra a normális fejlődéshez.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-19 22:10:22; Megválaszolva: 2010. május 19., 22:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: