• Nőgyógyászat és pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Drnő/úr/! A problémám a következő: 5 hónapja szeretnénk babát, de valahogy nem jön össze.Elmentem nőgyógyászhoz, azután pajzsmirigy ambulanciára. Az ambulancián a következőket mondták nekem: Leletei alapján hypothyreosis igazolodott.Valamint egyéb értékei és a nőgyógyászati UH alapján PCOsy gyanúja merül fel, ezért javaslott a kiegészítendő laborvizsgálat elvégzése/terheléses cukorvizsgálatra küldött az orvosom/. Gyógyszereket is ír fel, mégpedig: L-Thyroxin 50 ugr, valamint Neo Ferro folgamma/vas a vérvételen: 4,7/ Na most a kérdéseim a következők lennének, mert igaz, hogy elmondta a doktor, de akkor sem értem.Szeretném megtudni mit jelent ez az egéssz?MIért kell a terheléses cukorvizsgálat?Mekkora esélyem van a babára?Mi a probléma a pajzsmirigyemmel és ez, hogyan alakulahtott ki, vagyis miért(pajzsmirigy).Családomban nincs pajzsmirigy problémás személy. A nőgyógyászom is elküldött külön vérvételre ahol az eredményeim a következők: A ciklus 20. napján volt a vérvétel: LH: 9,07 IU/I FSH: 2,20 IU/I PROGESZTERON: 20,300 NMOL/I ÖSZTRADIOL: 516,0 PMOL/I TESZTOSZTERON. 4,280 NMOL/I PROLACTIN: 676,31 MIU/I VÉRCUKOR 4,93 MMOL/I. Ennek a véreredménynek mi a jelentése? Válaszait előre is köszönöm.Elnézést a hirtelen rengeteg kérdés és összevisszaság miatt. Mégegyszer köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrinológia témában

        Kedves asszonyom!

         

        Előző kérdésénél találja  a választ:

        http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/nogyogyaszat/32616



        Kérdés: 2010-05-19 11:07:30; Megválaszolva: 2010. május 19., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: