• Pajzsmirigy probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem!
        35 éves nő vgyok, és 14 évvel ezelött műtöttek jobb oldali strumával, de a bal oldalon is található volt csak kicsi.Azóta rendszeresen gyógyszert szedek.  A bal oldali az évek múltával elkezdett növekedni.Nemrégiben kértem ultrahangos vizsgálatot melynek eredménye, hogy 22mm-es, részben cystosus ill.apró meszesedést tartalmazó göb tölti ki. Ráadásul a jobb oldalon, amit már egyszer mütőttek, 8mm-es echoszegény göb különithető el. Szövettani vizsgálatra sajnos csak jun.1-én megyek,mert akkor volt csak időpont. A kérdésem az volna, hogy ezekből az adatokból mire lehet számítanom? mióta ezt tudom egyáltalán nem vagyok megnyugodva, állandóan a neten keresgélek, és sajnos rosszakat is olvastam.Kell számítanom újjabb műtétre? 
        Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelettel Éva!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mindenképpen ismerni kellene a pajzsmirigy funkciós vizsgálatot is. A citológiai mintavétel indokolt. Önmagában a 2 cm-es méret már indokolja a műtétet, de korrekt indikáció gelállításhoz több adat szükséges. Aggodalomra nincs ok típusosan strumára jellegzetes a leírás.


        Kérdés: 2010-05-15 21:23:07; Megválaszolva: 2010. május 15., 21:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: