• Pajzsmirigy betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tistelt Doktor Nő/Úr! 40 éves nő vagyok,1989-ben M.Basedow miatt megműtöttek , most 2008-ban 4. gyermekem születése után megint túlműködött, metotyrin kezelés után a TSH ,17.44 lett, az ultrahang vizsgálat eredménye:Pajzsmirigy lebenyei nem nagyobbak ,a jobb alsó harmad 17x13 mm nagys.inhomogén, részben cystosus képlet figyelhető meg, balban gócos eltérés nem ábr.Kérem mielöbbi szíves válaszát, hogy ez mit jelent ,és mire számíthatok .köszönettel M.J

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        A magas TSH pajzsmirigy alulműködésre utal, amit hormonpótlással kell kezelni. A pajzsmirigyben látott inhomogén cystosus göb követést és további vizsgálatot igényel. Tűvel történő mintavételt fognak vélhetően belőle javasolni. Ettől nem kell félnie, nem fáj jobban, mint egy vérvétel. Ezzel el lehet dönteni, hogy van-e a göbben kóros sejt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-16 22:26:07; Megválaszolva: 2010. május 16., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám 93 éves, de korához képest még mindig fitt és aktív. Magas vérnyomásra gyógyszert szed, de jellemzően 120-135 / 65-75 körüli értékeket mérünk. 3 hete készült teljes vérkép vizeletvizsgálat. Az eredményei...
        Üdvözlöm Tisztelt Doktornő! Azon apropóból írok Önnek,mivel Március óta laza állagú szinte mindig a székletem,sajnos nagyon sokat stresszelek is a munkában,és az élet más területén is. Minap voltam először is hasi...
        Tisztelt Doktornő A lányomon a megszokottnál több és erősebb a testszőrzet mint a megszokott . Pontosabban az arcán az állán és az alhasán is elég erősen kezd már megjelenni. Azt szeretném megtudni , hogy mi lenne a teendő, kihez forduljunk...
        Kedves Doktornő, 22 hetes terhes vagyok, eddig endokrinológiai betegségek nélkül. a 20. héten vett laboreredményeken TSH 0.55(ref 0.55-4.78) T4 13.72 (ref 11.5-22.7). Védőnőm rögtön endokrinológushoz küldeni, nőgyógyászom nem mondott rá...
        Kedves Doktornő, Doktor úr! El kellett utaznom, ezért csak 3 hét múlva tudom megmutatni az orvosnak a leletemet, de borzasztóan aggódom, hogy mi lehet rajta. PCO gyanúval küldött, tüneteim nincsenek. Egy hosszabb gyulladásom is volt...
        Tisztelt Doktornő! 2006-ban eltávolították a jobb oldali pajzsmirigy lebenyt. Euthyrox 125 hormonpótlást kaptam. A mostani laborom eredménye: (2017.május) Szabad T3 : 5,70 pmol/L 2,80 - 6,50 TSH: 0,174 mU/l (ref.t.: 0,27-3,8 mIU/l) fT4: 21,9...
        Valsartan Sandoz 160 mg vérnyomás csökkentőt szedek. Reggel felet, este felet. Édesanyámnak is magas a vérnyomása, stroke-ot is kapott, de felépült szerencsére. Amikor elkezdtem szedni a gyógyszert, akkor 180 volt a vérnyomásom, a háziorvos...
        Tisztelt Dr. Faklya Monika, Minimum ot eve tarto nagyfoku faradtsag es kb. ket eve kezdodott szorongasos panaszok miatt lett elvegezve nalam egy glucose tolerancia teszt. Panaszaimrol roviden: allando faradtsag, gyakori vizelesi inger, fokozott...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja fennálló végtagzsibbadásom miatt, ami főleg fekvő helyzetben jelentkezik (ENG negatív - koponya MRI-re időpont megkérve) cukorterhelés vérvételt kértem magánúton, mivel több orvos is kérdezte, hogy nem e...
        Tisztelt Doktor Úr! Vérképemből kiderült,hogy a prolaktinom 3x-osa a felső értéknek és Bromocriptint írtak fel rá. A kérdésem az lenne,hogy ha a gyógyszer leviszi az értéket,akkor is szükség lesz majd mindenképp MRI-re vagy csak akkor ha...