• pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Egy somatoinfra vizsgálaton hívta fel az orvos a figyelmemet, hogy alul működik a pm. A laboreredményem a következő lett TSH 5,84 ( 0,27-4,2) T4 12,88 ( 12-22)       A háziorvosom Euthyrox 50 mikrogramm napi 1 szedését javasolta, szakorvoshoz nem küldött. 3 hónap múlva tervezi az újabb laborvizsgálatot. Nem tudom nyugodtan elkezdhetem-e szedni vagy konzultáljak szakorvossal? Soha nem voltam még beteg( 42) , ezért most is egy kicsit meg vagyok ijedve, hgy hormont kell szednem. A tüneteim: fáradékonyság , aluszékonyság és rendszeres heti 3x-i mozgás ellenére is hízok.

        Válaszát előre is köszönöm: M. Éva  

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tiszelt kérdező!

        Önnek nagyon enyhe laboreltérése van. Az ok kiderítése fontos lenne, mert ha autoimmun pajzsmirigybetegség áll a háttérben a hormonpótlás a megoldás, de ha csak jódhiány okozza a gondot, ennek pótlása a választandó kezelés. Javaslom az endokrinológiai szakrendelés felkeresését!



        Kérdés: 2010-05-16 22:32:15; Megválaszolva: 2010. május 16., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: