• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor.

        Már kb. 1 éve szedem az L-thyroxin 50 mg.ot, pajzsmirigy alulműködésre. Kezdtem 25 mg.-al, jelenleg 50 mg-ot szedek.

        2009. december végén a laborértékeim: TSH: 1,44 mU/l, FT4: 16,87. pmol/l.

        A panaszaim: erős hajhullás, bőrszárazság, viszketés, hízás,(kb.: 10 kg/év ) székletem csak hashajtóval van általában 3-4 naponta. Vizsgálatra csak június végén megyek újra. Az lenne a kérdésem, hogy elég e ez a gyógyszeradag, nem kellene e többet szednem.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        A decemberi eredményei szerint a gyógyszeradag módosítása akkor nem volt szükséges. Mindenesetre, a panaszai miatt, főleg ha ezek a panaszok újkeletűek, érdemes újra hormonszinteket nézetni, mert a pm. hormonszintek azóta változhattak.


        Kérdés: 2010-05-10 20:56:39; Megválaszolva: 2010. május 10., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: