• Belső láz - Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány napja furcsa dolog aggaszt, ugyanis, az ajkaim folyamatosam tüzelnek, melegek, és szárazak, valamint mindehhez egy kellemetlen égető érzés társul. Az egész szám körül ég a bőröm. Olyasmi, mintha valami "belső láz" gyötörne. A szemeimmel kapcsolatban is hasonló a helyzet, és az is agaszt. Égnek, pirosak, és szárazak.

        Azt is észrevettem, hogy a testhőmérsékletem - szintén pár napja, tehát egybeesően a kellemetlen ajak- é szemproblémával - kicsit magasabb. Ez abban nyilvánul meg, hogy - mivel babát szeretnénk, minden nap mérem a testhőmérsékletemet - a felébredéskori testhőmérsékletem kb. 0,2-0,3 °C-kal magasabb, mint amilyen szokott lenni (A ciklus első felében 36,2-36,3 °C szokott lenni, az elmúlt pár napban pedig 36,5 °C volt).

        Pajzsmirigyprobléma miatt l-thyroxint szedek, igaz, csak 2010. március 25. óta. Eleinte nem volt vele gondom, de pár hete egyre több panaszom jelentkezik (gyors szívverés, izzadás, idegesség, izomgyengeség, rossz alvás...).

        Ezen kívül semmi gyógyszert, táplálékkiegészítőt, stb. nem szedek. Egészséges életmódot élek, rendszeresen sportolok is.

        Nem tudom, mi lehet az oka a fenti égető problémának, talán ezt is az l-thyroxin okozza?

        Kérném szíves segítségüket, tanácsukat, hogy mitévő legyek, menjek-e orvoshoz, ha igen, milyen kivzsgálással lehetne fényt deríteni a problémám okára.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában




        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-05-04 13:15:46; Megválaszolva: 2010. május 04., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő A lányomon a megszokottnál több és erősebb a testszőrzet mint a megszokott . Pontosabban az arcán az állán és az alhasán is elég erősen kezd már megjelenni. Azt szeretném megtudni , hogy mi lenne a teendő, kihez forduljunk...
        Kedves Doktornő, 22 hetes terhes vagyok, eddig endokrinológiai betegségek nélkül. a 20. héten vett laboreredményeken TSH 0.55(ref 0.55-4.78) T4 13.72 (ref 11.5-22.7). Védőnőm rögtön endokrinológushoz küldeni, nőgyógyászom nem mondott rá...
        Kedves Doktornő, Doktor úr! El kellett utaznom, ezért csak 3 hét múlva tudom megmutatni az orvosnak a leletemet, de borzasztóan aggódom, hogy mi lehet rajta. PCO gyanúval küldött, tüneteim nincsenek. Egy hosszabb gyulladásom is volt...
        Tisztelt Dr. Faklya Monika, Minimum ot eve tarto nagyfoku faradtsag es kb. ket eve kezdodott szorongasos panaszok miatt lett elvegezve nalam egy glucose tolerancia teszt. Panaszaimrol roviden: allando faradtsag, gyakori vizelesi inger, fokozott...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja fennálló végtagzsibbadásom miatt, ami főleg fekvő helyzetben jelentkezik (ENG negatív - koponya MRI-re időpont megkérve) cukorterhelés vérvételt kértem magánúton, mivel több orvos is kérdezte, hogy nem e...