• „Belső láz“. Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tisztelt Válaszadó Orvosok! Néhány napja furcsa dolog aggaszt, ugyanis, az ajkaim folyamatosam "tüzelnek", melegek, és szárazak, valamint mindehhez egy kellemetlen égető érzés társul. Az egész szám körül ég a bőröm. Olyasmi, mintha valami "belső láz" gyötörne. A szemeimmel kapcsolatban is hasonló a helyzet, és az is agaszt. Égnek, pirosak, és ?szárazak?. Azt is észrevettem, hogy a testhőmérsékletem - szintén pár napja, tehát egybeesően a kellemetlen ajak- é szemproblémával - kicsit magasabb. Ez abban nyilvánul meg, hogy - mivel babát szeretnénk, minden nap mérem a testhőmérsékletemet - a felébredéskori testhőmérsékletem kb. 0,2-0,3 °C-kal magasabb, mint amilyen szokott lenni (A ciklus első felében 36,2-36,3 °C szokott lenni, az elmúlt pár napban pedig 36,5 °C volt). Pajzsmirigyprobléma miatt l-thyroxint szedek, igaz, csak 2010. március 25. óta. Eleinte nem volt vele gondom, de pár hete egyre több panaszom jelentkezik (gyors szívverés, izzadás, idegesség, izomgyengeség, rossz alvás...). Ezen kívül semmi gyógyszert, táplálékkiegészítőt, stb. nem szedek. Egészséges életmódot élek, rendszeresen sportolok is. Nem tudom, mi lehet az oka a fenti ?égető problémának?, talán ezt is az l-thyroxin okozza? Kérném szíves segítségüket, tanácsukat, hogy mitévő legyek, menjek-e orvoshoz, ha igen, milyen kivzsgálással lehetne fényt deríteni a problémám okára. Válaszukat előre is köszönöm!  Tisztelettel és üdvözlettel: Laura

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező!



        Dr. Plósz János
        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász-diabetológus-endokrinológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2010-05-04 13:15:46; Megválaszolva: 2010. május 04., 13:15

        Tudjon meg többet: pajzsmirigy

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Hölgyem/Uram! 20 éves vagyok és azért írok Önnek, mert mindig is problémák voltak az anyagcserémmel és a menstruációm se rendszeres, de ami a legzavaróbb a számomra olyan helyeken is szőr van ahol egy nőnek nem természetes (pl: arc,...
        Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy mit tudok tenni az ellen, ha sokat eszek, de mégsem hízom? Napont 8-9-szer is eszem kisebb adagokban, sportolok is, kiegészítőként fehérjét, vitaminokat(Kalcium, magnézium, cink, Proenzi...
        Tisztelt szakértő A 24ora alatt gyujtott vizeletemben a kortizol szintem 3szorosa a megengedettnek.ref.:80-500 nmol az en eredmenyem 1580. A veremben viszont normalis a szintje a kortizolnak. Ez valami betegsegre utal? Mi okozhatja hogy a vizeletemben...
        Kedves Doktor Úr! Férjemmel kb fél éve próbálkozunk a babával, eddig sikertelenül, ezért orvosom elküldött 3. napi vérvételre, a hüvelyi uh-n mindent rendben talált, semmi rendellenességet. Szeretném kérni segitségét az eredmények...
        Tisztelt doktor nő,A mellembe csomót találtam ,mammográfiát csináltak és szerencse nincs daganatos elváltozás.Elküldtek egy endokrinológushoz és vérvételre küldtek aminek az eredménye TSH 1.63,ATPO 10,PROGESTERON 1.52,ÉS AZ...
        Szép napot! Már egy éve gyereket tervezünk a párommal, de sajnos nem akar összejönni. A háziorvos segítségét kértem, aki elküldött laborvizsgálatokra. Kiderült, hogy a TSH érték magas (6,62uIU/mL). Ezután következett az...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy éve hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését és azóta 40-42 naposak a ciklusaim. Szeretném ha értékelné a hormonlabor eredményeket. A ciklus 3. napján: Ösztradiol:50.8 ng/L Tesztoszteron:1.44 nmol/L...
        Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy az értékeim utalhatnak e IR-re? vércukor 0 perces: 6,1 mmol/l 120 perces: 6,1 mmol/l Inzulin 0 perces: 4.91 uU/ml 120 perces 23,84 uU/ml Köszönettel: Emma
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehet-e zsíros a hajam és pattanásos a bőröm valamilyen nőgyógyászati probléma miatt? Nagyon gyorsan zsírosodik sajnos a hajam, és nemrég olvasta anyukám egy cikkben, hogy akár...
        Folyamatos hízás miatt, pajzsmirigy alul működésem is van, inzulinrezisztencia vizsgálatot végezetek. Értékeim: glükoz 0': 6,6 mmol/L,60':10,3, 120': 6,3; inzulin terhelés 0': 23,2 mIU/L, 60': 229,4mIU/L, 120': 152,3 mIU/L, HOMA-IR...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy elég régi problémával küszködök, ami most kezd igazából egy komplett képpé kirajzolódni. Indokolatlan stressz, székrekedés vagy éppen hasmenés, visszafogott életkedv, szürke hétköznapok, punnyadás...
        Tisztelt Doktor Ur, A velemenyere lennék kivancsi, hogy milyen kezelest es etrendet javasolna ezekre az ertekekre. Alternativ gyogymodot szeretnek talalni a hormonpotlas helyett viszont ha nincs mas megoldas akkor milyen hosszu ideig varhato a gyogyszeres...
        Tisztelt Szakértő! Endokrinológus válaszát várom: Elmentem inzulin rezisztencia tesztre (3 pontosra), mely a következő eredményt adta (lásd levél vége). Az eredmények miatt a labor endokrinológushoz küldött, de a házi orvosom szerint nincs...
        Pajzsmirigy göbök 3 éve nőnek, jelenleg 2,5 cm-es, meszet tartalmazó hideg göböt és több kisebb göböt találtak. Biopszia negatív. Légcsövet pár mm-rel eltolja balra. TSH tökéletes. Panaszom nincs, néha picit rekedt vagyok, de ez semmi...
        Tisztelt Doktornő! Nekem már lassan 5 éve ellenőrzik a pajzsmirigyem. Volt hogy gyógyszert szedtem 2010ben 1 évig ( Methotyrin). Utána folyamatos ellenőrzés. Azóta nem szedtem gyógyszert de nem igazán tudta eldönteni a pajzsmirigyem mit is akar,...
        Tisztelt Webdoktor! 27 éves nő vagyok 7 éve pajzsmirigy alulműködés miatt L-thiroxin gyógyszert szedtem napi fél szemet. 2013.szeptemberében abbahagytam a fogamzásgátlót, akkor valami történt, novemberben a pajzsmirigyem túlműködött. TSH:...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Hét éve diagnosztizálták, hogy pajzsmirigy betegségem van. Egy héttel ezelőtt volt ultrahangos vizsgálaton. A doktornőtől kapott leleten az a vélemény áll hogy: struma diffusa l.u. Az lenne a kérdésem, hogy mit...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Pajzsmirigy alulműködésem van, 2012 óta letrox 25 mikrogrammot szedek. Eddig semmilyen panaszom nem volt, most viszont pár hónap alatt híztam 5 kg-ot és izzadékony lettem,ami soha nem volt jellemző. Gyanítom, hogy...
        Udvozlom! Pajzsmirigyrak miatt eltavolitottak a pajzsmirigyem.Kerdesem:szedhetek olyan vitamin keszitmenyt ami jodot tartalmaz?Olvastam hogy a pajzsmirigy veszi fel a jodot es ha esetleg maradt ilyen sejtem akkor lehet hogy aktivalodik? Koszonettel:Tibor
        Pajzsmirigy túlműködést diagnosztizáltak nálam korábban, 2007-ben. Azóta a gyógyszeradagot folyamatosan csökkentettük, fél évvel ezelőtt el is hagytam. Jelenleg: TSH 0.15, kicsit alacsonyabb az alsó határértéknél (0.350), de a T3 és T4 a...