• szükséges-e gyógyszer szedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T

        Tisztelt webdoktor!

        Kétszeri vérvétel alkalmával pajzsmirigy gyulladást diagnosztizáltak utolsó anti -TPO eredmény 753 TSH:4.1 norm ért.0.3-4.2 T4:14.4 norm.ért:12.0-22.0 A két utolsó érték mint látható rendben.Ami eltérő Trf szat:9.38 norm ért.16.0-45.0  sTrfR0.82 norm.ért.0.85-2.3  A kezelő orvos erre L -Tyhroxin 50-ből napi fél szemet javasolt.Egy másik orvos vélemény erre nem látja indokoltnak a gyógyszer szedését! Az Ön véleménye is érdekelne ! Köszönöm válaszát! L.M

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        TSH-ja a felső határ közelében van, de az fT4 szintje megfelelő. Ilyenkor nem feltétlenül szükséges a hormonpótlás, mégis van néhány olyan eset, amikor ezt javasolja az endokrinológus. A pajzsmirigy autoimmun gyulladásaiban a folyamat aktivitását csökkentheti a TSH visszaszorítása. Ha göbös a pajzsmirigy, a göbök növekedésének megakadályozása miatt is javasolhatják a hormon szedését. Ha nagy a struma, annak kisebbítése miatt is indíthatnak ilyen esetben kis adagú hormonpótlást. Ha endokrinológus szakorvos írta fel önnek a gyógyszert, akkor ő bizonyára látott erre indokot. Ez viszonylag kis adag, ha az endokrinológusa így ítélte meg, szedje a gyógyszert.


        Dr. Nagy Ferenc
        urológus

        Dr. Nagy Ferenc

        Kérdés: 2010-05-04 14:03:23; Megválaszolva: 2010. május 04., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: