• endrokrinológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A bal PM lebeny legnagyobb 16 mm-es cystája kb 8 mm-es vascularisatiot is mutató bennékkel. A soldumból származó kenetben follicularis hámsejtek észlelhetők elszórtan, egyesével és kis csoportokban. Közöttük megfigyelhető egy-egy macrophag és láthatók colloid cseppek. A folyadék centrifugátumának keneteiben főként macrophagok láthatók haemosiderin rögökkel, vagy vacuolisaltsággal. Közöttük egy-egy kis follicularis hámsejtcsoport is kimutatható. Érdeklődnék, hogy ez pontosan mit jelent. Köszönöm: Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        A patológiai lelet véleményezését a patológus adja meg. Ebben a leletben nem írnak le rosszindulatú sejteket.



        Kérdés: 2010-05-04 14:06:13; Megválaszolva: 2010. május 04., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: