• Nyaki ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Kedves doktor úr/ doktornő!

        Nemrég nyaki ultrahang vizsgálaton voltam, a leletemet bemásolom ide. Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az eredményem?
        A pajzsmirigy lebenyek közepesen nagyobbak, szerkezetük inhomogén, foltosan echoszegény. A bal lebeny cranialis harmadában 13x8x12 mm-es echodús solid képlet van. Az isthmus 5 mm vastagságú. Submandibularisan mko. néhány 14-22 mm-es, a nyaki nagyerek környezetében számos 10-12 mm-es echoszegény nyirokcsomó mutatható ki.
        A jugulum, retrosternium szabad. A nyálmirigyek szerekezet szabályos.

        ( Megyek természetesen endokrinológushoz, de csak a hónap végére kaptam időpontot. )
        Eddig pajzsmirigyalulműködésem volt, de hiába szedtem a tiroxint nem lett jobb. Most ezek a tüneteim: feszültség,ingerlékenység, álmatlanság, libidóhiány, fokozott izzadás.

        Köszönöm a választ.
        Bogi

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Pajzsmirigy uh lelete pajzsmirigy gyulladás képét mutatja, kis göbbel. Ez éppen csak meghaladja az 1 cm-t de feltételezem, hogy további vizsgálatát fogják javasolni. (vékony tűvel kis minta vétele és ennek citológiai vizsgálata.) A tünetei alpján felmerül bennem, hogy nem kap-e túl sok gyógyszert, de biztosat csak hormonvizsgálati leletek birtokában tudnék mondani.( Ezek a tünetek ugyanis inkább a pm. túlműködésre lennének jellemzőek.)


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010-03-06 11:29:54; Megválaszolva: 2011. április 14., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: