• Pajzsmirigy gyulladás göbökkel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!

         

        Azért fordulok Önhöz, mert nagyon aggódom a Keresztanyukámért és segíteni szeretnék Neki.

        Annyit tudok, hogy valószínűleg az eddigi eredményekből pajzsmirigy gyulladása van. Volt ultrahang vizsgálaton (2-szer), ahol diagnosztizáltak több göböt, aprókat is és 2 nagyobbat (jobb lebenye 20*20*47 mm, bal lebeny 19*20*51 mm a jobb oldalon a legnagyobb göb 17*16*20, emellett néhány 9 és 13 mm-es göb is megfigyelhető úgy a bal, mint a jobb lebenyen). Mindezek után elküldték izotóp vizsgálatra, ahol a vélemény: göbös struma hideg göb a pajzsmirigy jobb lebenyében. A véreredményéből a TPO érték 550 U/ml. Azt mondták, hogy alulműködése van, ezért felírtak Letrox 50 gyógyszert (naponta egyszer kell 1/2-et bevenni).

        A jelenlegi dg: struma nodosa (cystica?) autoimmun thyreoiditis.

        Most biopszia vizsgálatot szeretnének végezni rajta.

        A fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel bennem amiben kérném segítségét:

        1. Nem ártalmas a pajzsmirigyre a sok ultrahang vizsgálat?

        2. Meggyógyulhat ebből? Visszahúzódhatnak-e a göbök?

        3. Az interneten azt olvastam, hogy a 3 cm-nél nagyobb göbnél már mindenképen műtétre van szükség, ezért nem egyértelmű számunkra a biopszia szükségessége. Ebben az esetben milyen jelentősége van a biopszia vizsgálatnak? Elengedhetetlenül szükséges a biopszia vizsgálat? Nem elegendő a műtét utáni szövettan, mivel azt olvastam, hogy a biopszia a szövettani vizsgálat hatékonyságát nem éri el?

         

        Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen gondolata merült fel kérem azt is írja meg.

         

        Segítségét előre is köszönöm!

         

        Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!




        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-14 14:56:19; Megválaszolva: 2009. december 14., 14:56

        Tudjon meg többet: pajzsmirigygyulladás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Ma reggel voltam laborvizsgálaton. Értékeim: TSH 4,980 mIU/L FT4 13,45 pmol/L, FT3 4,76 pmol/L. Kérdésem az lenne, hogy kell aggódnom a határérték feletti TSH szint miatt.
        Tisztelt Doktornő, Felmerült, hogy esetleg alacsony szerotonin szintem miatt alakultak ki az elmúlt években betegségeim, tüneteim. (Fibromyalgia, IBS, állandó hányinger=gyomor gyulladás,fülzúgás...stb) Szerotonin vérvizsgálatom eredménye 20,5...
        Tisztelt Doktor Nő! Ma kaptam meg a 3.napi vérvétel eredményemet ami a következő: TSH: 0.61 mIU/l T4: 15.28 pmol/l T3: 5.37 pmol/l Luteinziáló hormon: 9.46 IU/l Follikulus stimuláló hormon: 8.30 IU/l Prolaktin: 94 mIU/l Ösztradiol: 231.2...
        Tisztel Doktor Úr/Doktornő! A problémáim, visszagondolva pár hónapja kezdődtek, melyek a következők: a szemem annyira száraz, hogy éjszak ha felébredek olyan, mintha homokkal tele lenne szórva (sírni tudnék, ami lehet jól is lenne...
        Tisztelt Doktornő, az alábbi értékek mennyire számítanak normálisnak, utalhatnak inzulinrezisztenciára? Éhgyomri glukóz (plazmából) 4,5 mmol/l 60 perces glukóz 8,3 mmol/L 120 perces glukóz 6,3 mmol/L Inzulin 12,6 mIU/L Inzulin 60 perc...
        Tisztelt Doktornő! Jelenleg 26.hetes kismama vagyok, rendszeresen ellenőrzött pajzsmirigy-alulműködéssel, amelyre jelenleg fél szem l-thyroxint szedek. A legutóbbi vérvételnél a következőek voltak az eredmények: TSH: 1,170 mIU/l (ref:...
        A kálváriám avval kezdődött,hogy elkezdett hullani a hajam. Elmentem bőrgyógyászhoz és ő kért Anti-Tpo vizsgálatot még a TSH-m és az FT-4 szintjeim mellé még. A TSH :1.9 mU/L az FT-4:11.9 pmol/l és az Anti-TPO: 613 u/MI értékű lett.De...
        Tisztelt Doktornő! Pajzsmirigy túlműködésem van. Hormon értékeim: TsH 0,01 ft4 37,9 fT3 16,51 Propycil-t szedek napi 2X1-et Vérkép alapjan a GGt:71 GPT 47 Milyen időközönként javasolt vérvizsgálat,ezen az adatok...
        Tisztelt Doktornő! Utóbbi időben libidóm erősen csökkent, fáradékony vagyok, potenciám sem kielégítő. Totál tesztoszteron szintem 7,950 nmol/l. Ez a szint a normál szint, referencia tartomány alatt van. Forumokon olvasva orvosok, szakemberek...
        Kedves DoktornŐ! A lányom külföldön él és tavaly decemberben állapították meg, hogy pajzsmirigyproblémája van, amire Prednisolon és Carbimazol nevü gyógyszert írtak fel.A nyár végén elkezdett az egyik szeme kidülledni. Felkeresett egy...