• Pajzsmirigy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!   Azért fordulok Önhöz, mert nagyon aggódom a Keresztanyukámért és segíteni szeretnék Neki. Annyit tudok, hogy valószínűleg az eddigi eredményekből pajzsmirigy gyulladása van. Volt ultrahang vizsgálaton (2-szer), ahol diagnosztizáltak több göböt, aprókat is és 2 nagyobbat (jobb lebenye 20*20*47 mm, bal lebeny 19*20*51 mm a jobb oldalon a legnagyobb göb 17*16*20, emellett néhány 9 és 13 mm-es göb is megfigyelhető úgy a bal, mint a jobb lebenyen). Mindezek után elküldték izotóp vizsgálatra, ahol a vélemény: göbös struma hideg göb a pajzsmirigy jobb lebenyében. A véreredményéből a TPO érték 550 U/ml. Azt mondták, hogy alulműködése van, ezért felírtak Letrox 50 gyógyszert (naponta egyszer kell 1/2-et bevenni). A jelenlegi dg: struma nodosa (cystica?) autoimmun thyreoiditis. Most biopszia vizsgálatot szeretnének végezni rajta. A fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel bennem amiben kérném segítségét: 1. Nem ártalmas a pajzsmirigyre a sok ultrahang vizsgálat? 2. Meggyógyulhat ebből? Visszahúzódhatnak-e a göbök? 3. Az interneten azt olvastam, hogy a 3 cm-nél nagyobb göbnél már mindenképen műtétre van szükség, ezért nem egyértelmű számunkra a biopszia szükségessége. Ebben az esetben milyen jelentősége van a biopszia vizsgálatnak? Elengedhetetlenül szükséges a biopszia vizsgálat? Nem elegendő a műtét utáni szövettan, mivel azt olvastam, hogy a biopszia a szövettani vizsgálat hatékonyságát nem éri el?   Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen gondolata merült fel kérem azt is írja meg.   Segítségét előre is köszönöm!   Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!



        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-14 14:56:19; Megválaszolva: 2009. december 14., 14:56

        Tudjon meg többet: pajzsmirigygyulladás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Szeretném megkérdezni Öntől ,hogy a férjemnek pajzsmirigy gondja van és a tsh-ja 0.02 eddig letrox-ból 75-ből felet szedett esetleg ezután kevesebbet kellene-e szednie? Szedett már 50-est azelőtt.Kapott már az endokrinológiára...
        Tisztelt Doktornő! 2001-ben diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködés immunbetegséget. Azóta szedem az L-thyroxin gyógyszert. Jelenleg 25 mikrogrammot szedek. Rendszeresen járok vérvizsgálatra, a leleteim mindig is rendben voltak. Egy...
        Kedves Doktornő! 13 éves kislányomról szeretném megtudni,hogy alacsony növésű-e ön szerint.Férjem 172 cm,én 164 cm vagyok, a 21 éves fiam 175 cm magas.A kislányom már évek óta 148 cm,kb.60 kilogramm.A menstruációja 10 éves korában már...
        Tisztelt Doktornő! Hárompontos vércukor vizsgálaton vettem részt, a leleteim a következőek glucose:0 perces:6,6 mmol/L 60 perces:10,7...
        Tisztelt Doktornő! Hárompontos vérvételen voltam,az eredményeim: Glucose:0perc:6,6...
        Kedves Doktornő! Ismételt vetélések miatti kivizsgáláson Hasimoto thyreoditist diagnosztizáltak. Más tüneteim a betegség kapcsán nincsenek. Anti tpo: 136,9 U/mL; TSH: 0,43 mIU/L; T4: 10,63 pmol/L; T3: 5,26 pmol/L; Tireoglobulin: 21,83...
        Tisztelt Doktornő, Terhességem alatt 5.2 volt az LDL koleszterin szintem (korábban éveken át 5.8-7 között ingadozott), összetett pajzsmirigy vizsgálat nem mutatott eltérést. 2015. elején szültem, majd márciusban 7.8 volt az LDL, májusban pedig...
        Kedves Doktornő! Lányomat 8 évesen vizsgálták endokrinológián alacsonynövés miatt. A leleten ez található: Csontkora kb 5 év 9 hó, D3 vitamin szintje alacsonyabb, kollagén keresztk., valamint oszteokalcin és IgA magasabb a normálisnál, a...
        Tisztelt Doktor Nő! 24. órás vizelet vétel eredményével kapcsolatban kérem szíves véleményét. Hypertonia miatt kivizsgáláson estem át. A vérvételi labor eredmények rendben lévőek, hasi ultrahang ugyancsak rendben lévő. A 24. órás...
        Tisztelt Doktornő! Vérvizsgálat során az alábbi eredményt kaptam: Szabad T4: 1,09 ng/dl (ref.:0,7-1,48) Szabad T3: 5,66 pg/mL (ref: 1,71-3,71) Ultrasens. TSH: 0,3204 uIU/mL (ref:0,3500-4,9400) Kérdéseim: A fenti értékek mire utalhatnak,...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Vérvizsgálat során az alábbi eredményt kaptam: Szabad T4: 1,09 ng/dl (ref.:0,7-1,48) Szabad T3: 5,66 pg/mL (ref: 1,71-3,71) Ultrasens. TSH: 0,3204 uIU/mL (ref:0,3500-4,9400) Kérdéseim: A fenti értékek mire utalhatnak,...
        Tisztelt Doktornő! A 15 éves lányom történetét másolom ide, de időpont egyeztetés végett fogom Önöket hívni. De sajnos a dolog nem hagy nyugodni, ezért próbálkozom itt is, hátha hamarabb választ kapok. Nagyon szeretnék egy teljes...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2013-ban 45 kilogrammot híztam pár hónap alatt. Voltam pajzsmirigy UH-on, ahol megállapították, hogy leállt a múködése, tele van cystikus göbökkel. Idén februárban voltam szakrendelésen, TSH:1,290 T4: 13,87 Anti...
        Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni. 27 éves nő vagyok, 2 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. A TSH értékem mindig 10 alatt volt, az elmúlt egy évben 2-3 közötti már (L-Thyroxint szedek). Egyszer néztek TPO...
        Tisztelt doktornő! Babát szeretnénk, ezért az orvosom javaslatára elvégeztettem az alábbi laborvizsgálatot. Szeretném, ha megírná ezzel kapcsolatban a véleményét. Glukoz: 5,3 mmol/L 120 perces glucose: 4,4 mmol/L Inzulin: 7,6 mIU/L Inzulin...
        Az érdekelne , hogy 142- es TPO - aktív érték mennyire számít súlyos pajzsmirigy gyulladásnak . Van - e lehetőség a teljes gyógyulásra , vagy ez már mindig így marad és életem végéig gyógyszert kell szednem ? Köszönöm szépen előre is...
        Üdvözlöm! Korábban volt egy vetélésem ami után kiderült hogy Leiden heterozigóta mutációm van. Azóta nem sikerül a baba sem. Voltam vérvételen.... (ciklus 3.napján) Az eredményeim: Glükóz: 4.4 mmol/L TSH: 4.41 mIU/l FT4:...
        30 éves nő vagyok. Januárban magas tesztoszteron szintet állapítottak meg. Az egyik leleten 2,79 a másikon 2,5 volt. Egyetlen tünetem a hajhullás volt. Minden más leletem jó volt. ( nem vagyok túlsúlyos, 48 kg.) 2x voltam hasi és hüvelyi...
        Tisztelt Doktornő! Másfél éve hypophysis macroadenoma műtétem volt, azóta folyamatosan járok endokrin utókezelésre, valamint tegnap voltam az éves MRI-n, amit az idegsebész konzultáció követ majd. A legutóbbi laborleletemet, március közepi,...
        Üdv! Pajzsmirigy túlműködésem van, 3 hete gyógyszert szedek rá. Olykor rossz közérzet, hirtelen elszédülés, állandó magas vérnyomásom, fokozott izzadékonyságom van. Ezek néha megnehezítik a napjaimat, és autóvezetésemet. Már 1...