• Pajzsmirigy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!   Azért fordulok Önhöz, mert nagyon aggódom a Keresztanyukámért és segíteni szeretnék Neki. Annyit tudok, hogy valószínűleg az eddigi eredményekből pajzsmirigy gyulladása van. Volt ultrahang vizsgálaton (2-szer), ahol diagnosztizáltak több göböt, aprókat is és 2 nagyobbat (jobb lebenye 20*20*47 mm, bal lebeny 19*20*51 mm a jobb oldalon a legnagyobb göb 17*16*20, emellett néhány 9 és 13 mm-es göb is megfigyelhető úgy a bal, mint a jobb lebenyen). Mindezek után elküldték izotóp vizsgálatra, ahol a vélemény: göbös struma hideg göb a pajzsmirigy jobb lebenyében. A véreredményéből a TPO érték 550 U/ml. Azt mondták, hogy alulműködése van, ezért felírtak Letrox 50 gyógyszert (naponta egyszer kell 1/2-et bevenni). A jelenlegi dg: struma nodosa (cystica?) autoimmun thyreoiditis. Most biopszia vizsgálatot szeretnének végezni rajta. A fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel bennem amiben kérném segítségét: 1. Nem ártalmas a pajzsmirigyre a sok ultrahang vizsgálat? 2. Meggyógyulhat ebből? Visszahúzódhatnak-e a göbök? 3. Az interneten azt olvastam, hogy a 3 cm-nél nagyobb göbnél már mindenképen műtétre van szükség, ezért nem egyértelmű számunkra a biopszia szükségessége. Ebben az esetben milyen jelentősége van a biopszia vizsgálatnak? Elengedhetetlenül szükséges a biopszia vizsgálat? Nem elegendő a műtét utáni szövettan, mivel azt olvastam, hogy a biopszia a szövettani vizsgálat hatékonyságát nem éri el?   Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen gondolata merült fel kérem azt is írja meg.   Segítségét előre is köszönöm!   Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!


        Dr. Kocsis István
        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-14 14:56:19; Megválaszolva: 2009. december 14., 14:56

        Tudjon meg többet: pajzsmirigygyulladás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pajzsmirigy túlmüködésre gyógyszert szedek szeretném tudni SZELÉNT ÉS D- Vitamint szedhetek-e vagy homeopátiás szert is ?? kÖSZÖNETTEL
        Tisztelt Szakertö, körülbelül egy eve kezdödött az egesz hajhullassal,de akkoriban semmit nem talaltak nalam. Utana 3-5 honap alatt jött a többi tünet: rekedtseg,allando kimerültseg,koncentracios zavarok,menstruacios zavarok (iszonyatos...
        Idén áprilisban diagnosztizáltak nálam súlyos pajzsmirigy túlmüködést. TSH 0.01, hormonok az egekben. Elkezdtem a kezelést, tirozol napi 3, metoprolol napi 2, eurovit és stresculin. Két hetente vizsgálatra jártam, kezdett javulni a hormon szint,...
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Szeretném a segítségét kérni, hogy merre induljak a problémámmal. Több tünet is arra utal, hogy PCOS-m van. Pl: rendszertelen menstruáció, hajhullás, hízás, szőrösödés, stb... Valamint tavalyi nőgyógyászati...
        Tisztelt drNő!Fogamzásgátló elhagyása utáni fél éves vérzéshiány miatt küldtek kivizsgálásra .kérdésem,hogy a terheléses cukor értékeim jelenzenek e insulinresisztenciát?OGTT:4,7-4,6 inz:5,0-23,82 hormonvizsgálat:LH-FSH duplán...
        41 éves nő vagyok. Gyermekem nincs. Kb. 3 évvel ezelőtt kezdődött a hajhullásom. Azóta folyamatosan hol jobban hol kevésbé, de hullik a hajam egyenletesen (diffúz) mindenhol ritkul. Olyannyira hogy mára elvesztettem a hajam felét. :-( 3 év alatt...
        T.Cím! Két évvel ezelőtt volt egy nőgyógyászati műtétem, melynek során eltávolították a méhemet és a petefészkeimet, mivel tele voltam miómával. Az idén nyáron kb. 2 hónap alatt 10 kg-ot híztam, ugyanakkor a táplálkozásomon nem...
        Tisztelt Doktor Úr! HASIMOTO PAJZSMIRGY ALULMŰKÖDÉSEM VAN ,KÉSŐBB KIDERÜLT PCO,IR IS. PM-RE LETROXOT SZEDEK.PCO-RA ELŐSZÖR MINERVÁT ,MAJD 4 HÓNAPJA DIENILLE-T KAPTAM.AMIÓTA EZT SZEDEM NINCS MENSTRUÁCIÓM,PICI BARNA VÁLADÉK MAX.2 NAPIG DE EZ...
        Kedves doktor úr/nő! Ön szerint milyennek számít az alábbi OGTT lelet? Cukor (0-60-120 perc): 5.4-5.2-6 mmol/L Inzulin (0-60-120): 6-42-64 IU/L Kifejezetten alacsony BMI-jű, fiatal nő vagyok, HgA1c 5,5%, éhgyomri vércukor általában 4.5...
        Tisztelt Doktor! 7-8 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést, szedek is hormont a betegségemre (letrox). Sok időbe telt, mire a hormonszinten megfelelő szintre jutott. Jelenlegi véreredményem a következő: Tsh: 9,940 T4:...
        Tisztelt Dr Úr/Nő! Nagyon aggódom !28 éves vagyok és eddigi életem során mindig 44-45kg voltam,soha nem kellett odafigyelnem,hogy mit és mennyit eszek mert ilyen géneket örököltem.Aktív sportoló vagyok egészségesen táplálkozok,napi...
        Tisztelt Doktornő!4 éve struma nodosát diagnosztizáltak nálam, a biopszia negatív lett, a labor tökéletes. Ma is kifogástalan a labor, nyelési problémákat most már nem okoz ( 4 éve is csak kb. 1 hónapig), 3,2 cm azonban a göb.Az orvosok...
        Kedves Doktornő! A jelenlegi várandósságom előtt inzulin rezisztenciát diagnosztizáltak. Erre gyógyszert és diétát írtak elő. A kontrollnál (diéta, sport és gyógyszer mellett) megemelkedett a vércukorszintem. Akkor abbahagytam a gyógyszer...
        Tisztelt Szakorvos! Pajzsmirigy alulműködésem van, amelyre L-thyroxin henning 50 tablettát szedek (napi egyet), így a pajzsmirigy értékeim a féléves vérvételeken a normál tartományban vannak (vagy ahhoz nagyon közel állnak). Abba szeretném...
        T. Doktornő, idén januárban bütyökműtétem volt a jobb nagylábujjamon, mellyel problémáim vannak a sebszél most is érzékeny és folyton dagad a lábam nem tudom megfelelően mozgatni, hajlítani. Utána hirtelen el kezdtem hízni és a torkomban...
        Tisztelt dr!inzulinresisztencia vizsgálaton volt a lányom eredményei: Éhgyomri4,7, terhelés után120 perc:4,6 inzulin terhelés120 perc:23,82SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI,HOGY EZ A Z INZULINTERHELÉS 120 PERC 23,82 JÓ E? PCO GYANÚ MIATT VOLT KIVIZSGÁLÁSON...
        1983-ban pajzsmirigy műtét volt/strumectomia/.2014.08,12.én ultrahang vizsgálat eredménye:jobb lebeny:20x13x35mm,bal lebeny:18x16x32mm.mindkét lebenyben 5-15 mm-es élesen határolt echoszegény szegélyű,hypovascularisalt göb.amelyben cystikus deg....
        Tisztelt Doktornő/Úr! Májusban rosszullétek miatt mentem el orvoshoz: erős fáradtság,remegés, verejtékezés.Ezután megállapították,hogy hypoglikémiás rosszulléteim vannak,étkezzek 2 óránként Labor eredményeim kiértékelésében...
        Tisztelt Doktornő! Kislányom 4és fél éves. Háromszor voltunk már vérvételen vele, a legelsőn a TSH 9, a másodikon 5,2 a legutóbbi vérvételen a pajzsmirigy értéke 7,190 mIU/L érték volt, az fT4 21,72 pmol/L, az fT3 6,68 pmol/L. Eddig nem...
        Kedves Doktor nő, június elején vette észre az orvos, hogy a pajzsmirigyem meg van nagyobbodva. Elküldött vérvételre amikor is még a TSH értéke a normál tartományon belül volt, de már az alacsony érték határához közel: 0.45...