• Pajzsmirigy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!   Azért fordulok Önhöz, mert nagyon aggódom a Keresztanyukámért és segíteni szeretnék Neki. Annyit tudok, hogy valószínűleg az eddigi eredményekből pajzsmirigy gyulladása van. Volt ultrahang vizsgálaton (2-szer), ahol diagnosztizáltak több göböt, aprókat is és 2 nagyobbat (jobb lebenye 20*20*47 mm, bal lebeny 19*20*51 mm a jobb oldalon a legnagyobb göb 17*16*20, emellett néhány 9 és 13 mm-es göb is megfigyelhető úgy a bal, mint a jobb lebenyen). Mindezek után elküldték izotóp vizsgálatra, ahol a vélemény: göbös struma hideg göb a pajzsmirigy jobb lebenyében. A véreredményéből a TPO érték 550 U/ml. Azt mondták, hogy alulműködése van, ezért felírtak Letrox 50 gyógyszert (naponta egyszer kell 1/2-et bevenni). A jelenlegi dg: struma nodosa (cystica?) autoimmun thyreoiditis. Most biopszia vizsgálatot szeretnének végezni rajta. A fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel bennem amiben kérném segítségét: 1. Nem ártalmas a pajzsmirigyre a sok ultrahang vizsgálat? 2. Meggyógyulhat ebből? Visszahúzódhatnak-e a göbök? 3. Az interneten azt olvastam, hogy a 3 cm-nél nagyobb göbnél már mindenképen műtétre van szükség, ezért nem egyértelmű számunkra a biopszia szükségessége. Ebben az esetben milyen jelentősége van a biopszia vizsgálatnak? Elengedhetetlenül szükséges a biopszia vizsgálat? Nem elegendő a műtét utáni szövettan, mivel azt olvastam, hogy a biopszia a szövettani vizsgálat hatékonyságát nem éri el?   Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen gondolata merült fel kérem azt is írja meg.   Segítségét előre is köszönöm!   Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!



        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-14 14:56:19; Megválaszolva: 2009. december 14., 14:56

        Tudjon meg többet: pajzsmirigygyulladás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktornő. Kérdezném 1 éve folyamatosan menstruáció zavarom van a nőgyógyász felírt egy gyógyszert amitől megjött de utána nem foglalkozott velem.kivánom az édességet nem vagyok terhes ,hullik a hajam,hízok,a pajzsmirigyem rendben...
        Tisztelt Címzett! 29 éves nő vagyok 3 éves gyermekem PCOS, IR-em van amiről tudok! Egy megfázás után kezdödött minden, azóta folyamatos orrdugulásom van, már allergia vizsgálaton, illetve füll orr gégészeten is voltam semmit nem találtak,...
        Tisztelt Doktornő! Kisebbik (7 éves) fiamnak remeg a keze, s mivel a családban (nővéremnél) volt ugyanez a probléma, anno kiderült, hogy ezt nála enyhe pajzsmirigyprobléma okozta. Ezért azt gondoltam, hogy egy vérvétellel talán kiderülhet, ez...
        Azzal a problémával fordulok önökhöz hogy az elindult vizsgálatok utan mire szamitsak mi következik. Egy hónappal ezelőtt kerestem fel a nogyogyaszatot azzal a problémával hogy kevesebb mint fel év alatt majdnem 30 kilót hiztam mindenféle...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Tavaly találtak a jobb és a bal mellemben két-két jó indulatú csomót (Fibroadenoma), nem sokkal rá ki is mütöttek mindkettőből 1-1et. Eljött az éves kontrollnak az ideje, tehát elmentem egy mammográfiai vizsgalatra...
        tisztelt doktornő! leletem szerint : -a bal pm. lebeny 19x17 mm. -a jobb pm. lebeny 22x21 mm mindkét lebeny inhomogén megjelenésű,állomáyában több apró echoszegény göb ábrázolódik. az isthmus kiszélesedett,8,5 mm. vélemény:struma...
        Tisztelt Doktor nő! 30 éves nő vagyok, 7 hónapja hagytam abba a 11 éven keresztül szedett fogamzásgátlót. Párommal babát tervezünk (6 hónapja nem védekezünk, de még nem estem teherbe), ennek keretében mentem el egy komplex nőgyógyászati...
        Tisztelt Doktornő! Első terhességem előtt meddőségi kezelésre jártam, és ott látens pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam. Akkoriban egy felet kellett szednem a letrox 50-ből. Szülés után nem szedtem tovább a...
        Kedves Doktornő! Nagyon szépen köszönöm előző gyors válaszát,így elmentem aspirációs citológia vizgálatra,ennek eredményével kapcsolatban érdeklődnék Öntől ismét: "A mikroszkóp alatt az UH vezérléssel nyert HE festett kenetekben...
        Udvozlom,Erdelybol irok. Ket het mulva kaptam idopontot a nogyogyaszomhoz(akihez sokat kell utaznom) Szeretnek vegeztetni egy vervetelt amit majd a nogyogyaszomnak megmutathatok, abba kernem a segitseget, hogy milyen vizsgalatot kerjek. Voltam mar a...
        Tisztelt Dr.! Takács Katalin vagyok , 18 éves lány. 2011 nyarán kezdődött el hullani a hajam a tarkomnál, de egyre erősebben hullott ki elmentünk vele bőrgyógyászhoz de nem tudta hogy ez mitől lehet , autoimmunbetegségre gondolt,de amiket...
        Tisztelt doktornő! 30 éves vagyok, 170 cm és 60 kg, menstruációm pontos, vetélésem után IR-t diagnosztizáltak. Értékeim: glükóz evés előtt:5.1 mmol/l glükóz 120 min: 3.6 mmol/l inzulin 0 min: 7.34 uU/ml inzulin 120 min: 16.80 uU/ml Valóban...
        Kedves Dr.Nő! 2008 óta pajzsmirigy alul működésem van. Letrox 50-es tablettát írtak fel. Rendszeresen járok vérvételre, de az eredményeim sosem változnak.Volt, hogy abba hagytam a gyógyszert, mert nem tapasztaltam változást. Jelenleg...
        Tisztelt Doktornő! Pubertáns korom óta szabálytalan a menstruációm. A nőgyógyászom elküldött egy hasi ultrahangra, ahol azt állapították meg, hogy ,,az ováriumok PCOS szerkezetűek”.Egy PCO-val foglalkozó oldalon azt olvastam, hogy csak a...
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem: 5 éve szedek L-thyroxint 0.75 mg naponta, eddig nem fogytam, most 2 hónap alatt fogytam 6 kg-ot. Lehet, hogy csak ennyi idő után hat a gyógyszer vagy idegesség miatt lehetséges. Endokrinológusnál már régen voltam,...
        Tisztelt dr Fáklya Mónika! 1995-ban Hashimotó thyeoditist diagnosztizáltak szövettan alapján kórházi szakrendelésen. Klinikai diagnózis: Thyreoditis subacuta. 6 hétig Medrolt szedtem. Azóta soha nem volt problémám, évente járok funkció...
        Tisztelt doktornő! Mindig 1 körüli értéken volt a TSH-m, január elején történt Struma nodosa műtét (hideg göb) kapcsán eltávolították a pajzsmirigyemet, és ezután 50 mikrogranmm l-Thyroxint szedtem hat hétig. Ekkor a vérvétel után 9,4...
        Elég sovány vagyok. szeretnék egy kicsit magamra szedni, de nem sikerül, pedig nagyon sokat eszem. Lehet hogy gyors az anyagcserém? Nem lehetne valamit tenni, hogy egy kicsit magamra szedjek pár kilót? Lassan itt a nyár, és szinte semmi mellem és...
        Tisztelt Doktornő! Enyhe pajzsmirigy zavarom van (még nem tudni hogy milyen természetű, mert szakorvoshoz még nem jutottam el, csak a vérvizsgálat volt meg...), így most gyógyszert nem szedek. Viszont volt egy kisebb műtétem (kézköröm...
        T. Doktornő! 17 éves fiamnak 2 éve magas a vérnyomása. 3 havonta ellenőrzik. Volt kivizsgáláson, nem találtak semmit. Legutóbbi leletén ez található: systolés vérnyomás értékei beszűkült diurnalis index mellett mind nappal, mind éjszaka...