• Pajzsmirigy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!   Azért fordulok Önhöz, mert nagyon aggódom a Keresztanyukámért és segíteni szeretnék Neki. Annyit tudok, hogy valószínűleg az eddigi eredményekből pajzsmirigy gyulladása van. Volt ultrahang vizsgálaton (2-szer), ahol diagnosztizáltak több göböt, aprókat is és 2 nagyobbat (jobb lebenye 20*20*47 mm, bal lebeny 19*20*51 mm a jobb oldalon a legnagyobb göb 17*16*20, emellett néhány 9 és 13 mm-es göb is megfigyelhető úgy a bal, mint a jobb lebenyen). Mindezek után elküldték izotóp vizsgálatra, ahol a vélemény: göbös struma hideg göb a pajzsmirigy jobb lebenyében. A véreredményéből a TPO érték 550 U/ml. Azt mondták, hogy alulműködése van, ezért felírtak Letrox 50 gyógyszert (naponta egyszer kell 1/2-et bevenni). A jelenlegi dg: struma nodosa (cystica?) autoimmun thyreoiditis. Most biopszia vizsgálatot szeretnének végezni rajta. A fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel bennem amiben kérném segítségét: 1. Nem ártalmas a pajzsmirigyre a sok ultrahang vizsgálat? 2. Meggyógyulhat ebből? Visszahúzódhatnak-e a göbök? 3. Az interneten azt olvastam, hogy a 3 cm-nél nagyobb göbnél már mindenképen műtétre van szükség, ezért nem egyértelmű számunkra a biopszia szükségessége. Ebben az esetben milyen jelentősége van a biopszia vizsgálatnak? Elengedhetetlenül szükséges a biopszia vizsgálat? Nem elegendő a műtét utáni szövettan, mivel azt olvastam, hogy a biopszia a szövettani vizsgálat hatékonyságát nem éri el?   Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen gondolata merült fel kérem azt is írja meg.   Segítségét előre is köszönöm!   Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!



        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-14 14:56:19; Megválaszolva: 2009. december 14., 14:56

        Tudjon meg többet: pajzsmirigygyulladás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Korábban volt egy vetélésem ami után kiderült hogy Leiden heterozigóta mutációm van. Azóta nem sikerül a baba sem. Voltam vérvételen.... (ciklus 3.napján) Az eredményeim: Glükóz: 4.4 mmol/L TSH: 4.41 mIU/l FT4:...
        Tisztelt Doktornő! Másfél éve hypophysis macroadenoma műtétem volt, azóta folyamatosan járok endokrin utókezelésre, valamint tegnap voltam az éves MRI-n, amit az idegsebész konzultáció követ majd. A legutóbbi laborleletemet, március közepi,...
        Üdv! Pajzsmirigy túlműködésem van, 3 hete gyógyszert szedek rá. Olykor rossz közérzet, hirtelen elszédülés, állandó magas vérnyomásom, fokozott izzadékonyságom van. Ezek néha megnehezítik a napjaimat, és autóvezetésemet. Már 1...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Tavaly tavasszal pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg nálam TSH labor vizsgálattal.. Endokrinológiára csak őszre kaptam időpontot. Költözés miatt sajnos arra a vizsgálatra nem tudtam elmenni. Kértem új időpontot...
        Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék a metformin hatóanyag mellékhatásáról. Előző kérdésemre,nem kaptam a kíváncsiságomat kielégítő választ,ezért gondoltam átfogalmazom azt.Úgy tudom ,hogy a metformint inzulinrezisztencia gyanú...
        Tisztelt Doktornő! Egy ideje próbálkoztunk a férjemmel babaügyben, de nem jártunk sikerrel. Megkezdődtek a vizsgálatok, és érdeklődnék, hogy mi gondol az alábbi leletek alapján. A ciklus 21. napján volt vérvétel eredményei: TSH 2,09...
        Tisztelt Doktornő! 2014 07.hóban háziorvosomhoz fordultam több alkalommal előforduló mellkasi szorító érzés miatt.Először labor eredményem között szereplő pajzsmirigy működési értékeim a következők voltak.TSH 0,428mu/l, T3...
        Üdvözlöm! A következő problémát szeretném értelmezni, és sajnos elég nehéz. Régebben az UTSH-m 7-8 környékén volt. Ez önmagában pajzsmirigy alulmüködést mutat. Régebben a hormonmérések FT3, FT4 is alacsony volt, közel az alsó...
        Tisztelt Doktornő! Alkalmassági orvosom azt javasolta mivel el vagyok hízva menjek már el endokrinológiára. Mai napon voltam uh-n ami a következő: "A pajzsmirigy jobb lebenye 28x28x52mm.Benne egy 22x35 mm echoszegény udvarral határolt szolid göb...
        Üdvözlöm! 2014 októberében egy vérvétel alkalmával a TSH értéke 4.720 mIU/L lett a háziorvosom azt mondta szedjek 25mg letroxot, az orvos beutalt Pajzsmirigy ultrahangra aminek az eredménye: a pajzsmirigy mindkét lebenye, isthmusa a...
        A következő gyógyszert szedem: 3*1000mg! Meforál. Az eredményeim ezek lettek: 0 perces glükoz: 4,7 120 perces glükoz:7,3 0 perces inzulin 9,7 120 perces inzulin:59,10 Félévvel ezelőtt 3*850mg Meforált szedtem.Az akkori értékeim: 0 perces...
        Tisztelt doktor Nő/Úr! 2014.11.27-én pajzsmirigy túlműködést diagnosztizáltak nálam (TSH 0.011, T4 4.00, T3 13.12), háziorvosom Metothyrin-t írt fel napi 3x2 tablettát 6 hétig szedve. Január közepén kezdődött a problémám, váll, hát,...
        Tisztelt Doktornő! Subklinikai pajzsmirigy alulmüködést diagnosztizáltak nálam. Az lenne a kérdésem, hogy attól hogy subklinikai és csak a tsh-m magas (9,7), lehet e, hogy vastag a nyakam. Az UH nem mutatott megnagyobbodast, csak fokozott...
        Tisztelt Doktor Nő! Lombikprogramban veszek részt, most lesz a második próbálkozásunk, a kérdésem az lenne, hogy Ön szerint az alábbi értékek mennyire elfogathatók egy terhesség létrejöttéhez. Már voltam endokrinológusnál mert elküldtek...
        Kedves doktornő. Kérdezném 1 éve folyamatosan menstruáció zavarom van a nőgyógyász felírt egy gyógyszert amitől megjött de utána nem foglalkozott velem.kivánom az édességet nem vagyok terhes ,hullik a hajam,hízok,a pajzsmirigyem rendben...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni. 62 éves nő vagyok. Évek óta fennálló panaszaimmal különböző szakrendelésekre járok: gasztroenterológia, urológia, szemészet, bőrgyógyászat, fül-orr gégészet. Háziorvosom, évek óta...
        Tisztelt Doktornő! Kislányom jövő hónapban lesz 2 éves. 83 cm és kb. 10 kg. Mivel lassan gyarapodik, kértem a háziorvosunkat, hogy adjon beutalót további vizsgálatokra. Amúgy jó kedvű, mozgékony, nem beteges, arányos a testalkata. A...
        Kedves Mónika! Szeretném megkérdezni, hogy a vizsgálati eredményem inzulinrezisztencia-gyanút ébreszt-e. 0 perces glükóz 4,7 mmol/L 60 perces 5,2 mmol/L 120 perces 5,0 mmol/L 0 perces inzulin 2,6 mlU/L 60 perces 28,2 mlU/L 120 perces 31,4...
        Kedves Doktornő! Hormon eredményeim értékelésében szeretném segítségét kérni. Sajnos évek óta nem sikerül teherbe esnem. Az alábbi értékekkel Ön szerint lehetséges hogy hormonális okai vannak a sikertelenségnek? 3. napi...
        A férjemnél 3 napja rosszullétek jelentkeztek, izomgöcs a felkarban (a kezét nem tudta kiegyenesíteni), arcban, szédülés, bevitték a kórházba ahol súlyos kálciumhiányt állapítottak meg, illetve az oka mellékpajzsmirigy alulműködés. kap...