• Pajzsmirigy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!   Azért fordulok Önhöz, mert nagyon aggódom a Keresztanyukámért és segíteni szeretnék Neki. Annyit tudok, hogy valószínűleg az eddigi eredményekből pajzsmirigy gyulladása van. Volt ultrahang vizsgálaton (2-szer), ahol diagnosztizáltak több göböt, aprókat is és 2 nagyobbat (jobb lebenye 20*20*47 mm, bal lebeny 19*20*51 mm a jobb oldalon a legnagyobb göb 17*16*20, emellett néhány 9 és 13 mm-es göb is megfigyelhető úgy a bal, mint a jobb lebenyen). Mindezek után elküldték izotóp vizsgálatra, ahol a vélemény: göbös struma hideg göb a pajzsmirigy jobb lebenyében. A véreredményéből a TPO érték 550 U/ml. Azt mondták, hogy alulműködése van, ezért felírtak Letrox 50 gyógyszert (naponta egyszer kell 1/2-et bevenni). A jelenlegi dg: struma nodosa (cystica?) autoimmun thyreoiditis. Most biopszia vizsgálatot szeretnének végezni rajta. A fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel bennem amiben kérném segítségét: 1. Nem ártalmas a pajzsmirigyre a sok ultrahang vizsgálat? 2. Meggyógyulhat ebből? Visszahúzódhatnak-e a göbök? 3. Az interneten azt olvastam, hogy a 3 cm-nél nagyobb göbnél már mindenképen műtétre van szükség, ezért nem egyértelmű számunkra a biopszia szükségessége. Ebben az esetben milyen jelentősége van a biopszia vizsgálatnak? Elengedhetetlenül szükséges a biopszia vizsgálat? Nem elegendő a műtét utáni szövettan, mivel azt olvastam, hogy a biopszia a szövettani vizsgálat hatékonyságát nem éri el?   Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen gondolata merült fel kérem azt is írja meg.   Segítségét előre is köszönöm!   Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!



        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-14 14:56:19; Megválaszolva: 2009. december 14., 14:56

        Tudjon meg többet: pajzsmirigygyulladás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Válaszadó! A napokban kaptam meg összetett labor eredményemet, melyben eltérést találtak TSH értékénél ( 8felett volt, 75Letrox szedése mellett) és SHBG hormonnál, ami alacsonyabb lett. Előtte levő hetekben kaptam kézhez a reverz...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fül-orr-gégész Doktornő elküldött nyaki ultrahangra,ahol a következő leletet kaptam. A jobb pm lebeny nagysága kb. 21×20×55mm kp.harmadában egy kb.15×17×29mm nagyságú kevert reflectivitású,széli részén...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Ma kaptam meg a cukor terheléses vizsgálatom eredményeit. Értékek: Éhgyomri vc: 4.2 mmol/l Éhgyomri inzulin: 2.9 mlU/l 120 perces vc: 3.6 mmol/l (alacsony) 120 perces inzulin: 31.4 mlU/ml (magas) Az lenne a...
        28 éves nő vagyok, egy hónapja diagnosztizáltak nálam egy 3,8*4,5mm-es hipofízis adenómát. Előzmény:Diane35(kb 6év),Lyndinett(0,5 év),Gracial(1év),NouvaRing(1,5 év)használta.Kb.14 éves korom óta használtam fog.gátlót a problémás arcom...
        Tisztelt doktor Nő/Úr! Kérdésem az lenne, hogy hormon vérvételre, mely Fsh, Lh , prolaktin szintet néznek éhgyomorral kell-e menni? Válaszűt köszönöm!
        Tisztelt endokrinológus Doktornő! 2013.12. vérvétel alkalmával 68 ng/ml-es prolactin szintet mértek nálam. 2014.04.29-től 4 hónapon át tartó Bromocriptin szedését követően (2x1,25 mg/nap) augusztus 8-án ez 157 ng/ml-re emelkedett. A Sella...
        Tisztelt dr. Faklya Monika Doktor Nö! Teljes hasi Ct vizsgalat alapjan:" a jobb mellekveseben a medialis szartol el nem valaszthatoan 23x13 mm nagysagu ovalis alaku a nativ meresben 37 HU denzitas erteku az arterias fazisban 86 HU denzitasu a portalis...
        Aszt szeretnem megtudni hogy ha a TSH 0,006,:es a Anti_TPO 100 korul van valalhatok e gyereket.kb 2eve szedem a Selezint es 3 honapja elkesztem az euthyroxot,adig csokent az Anti-tpo259 rol le ment 70 asztan visz ment 157 re es ekor atta a doki a euthyroxot...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Még 2008-ban remegés,rossz közérzet miatt vérvétel történt,ahol a TSH-m 0,0014 volt.1 hónap múlva 2,00 volt már.Pajzsmirigy UH két 5mm-es göböt írt le.Gyógyszert nem szedtem.Évente 1x elmentem pajzsmirigy UH-ra,a...
        Tisztelt DR.ÚR(Nő)! Nekem pajzsmirigy betegségem van.6.hóban végeztek nálam jódos kezelést.A vérvétel eredménye TSH 18.83 T4 7.56 T3 4.71 lett.A kontroll vizsgálaton azt a választ kaptam hogy most meg alacsony lett.Én láttam plusszos jelet...
        Tisztelt Dr.Nő/Úr A kérdésem az lenne hogy 1162-es prolaktin értékre javasolnak gyógyszer szedést vagy nem? (bromociptin) 8 éve rendszeresen magas az értékem, viszont semmilyen tünetem nincsen.Természetesen orvos javasolta, de kíváncsi...
        Kedves Doktorno/Doktorur! Nagyon meg vagyok ijedve. 37 eves no vagyok, egy masfel eves gyermek anyukaja. Augusztusban rosszul lettem, ijeszto, tunetekkel (szedules, bizonytalansag erzes, szapora szivveres, lataszavar stb). Ekkor meg Nemetorszagban eltunk....
        Tisztelt endokrinologus! 21 eves vagyok hirtelen elkezdett hullani a hajam de nagyon durvan szinte mar alig van mindenhonnan.Zsirosodik a borom ezaltal tobb a pattanas is.Hasra es csipore hiztam a menstruaciom egyebkent normalis sosem allt be rendesen de...
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő ! Nem olyan régen PCOS-t diagnoztizáltak nálam. A menstruációm kb. 1 éve kezdett rendszertelenné válni. 12 éves voltam mikor először megjött, de semmi problémám nem volt vele mindig rendszeres volt mostanáig.Volt...
        Üdvözlöm érdeklődnék szülés után egy évvel vagyok, és a vérképemben a pajzsmirigy lett csillagos, gyanakodhatok e rá hogy hajlamos leszek erre a betegségre. TSH - 0,1640 mIU/l T4 - 11,30 pmol/L t3, - 6,51 pmol/L we - 20 mm/h minden más...
        Kedves Doktor(nő)! Nemrég derült fény panaszaim alapján inzulinrezisztenciára. Kicsit pattanásos, zsírosabb a bőröm és combbelsőnél van 1-2 erősebb, sötétebb szőrszálam. A nőgyógyász szerint policisztás jellegű a petefészkem, de a...
        A fiam 16 éves nagyon magasnak mondható mivel 202 cm.Nálunk senki sem ilyen magas.Testén vörös csikok vannak derék tájon.Házi orvosunk elküldte vérvételre ,mert cukorra gyanakodott.Véreredményünk:GPT-52,...
        Kedves Doktor Nő/Úr! Rendszertelen menstruáció, meddőség, közti vérzések, hízás miatt több kivizsgálásra került sor az elmúlt időszakban. Eddig sajnos nem derült fény a probléma okára, bár a hormonális vizsgálatok még folyamatban...
        Üdvözlöm! Növekedési és pajzsmirigy hormonpótlásban részesülök.Szigorú ellenőrzés alatt,3havonkénti kontrollal járok a kórházba.Párom munkát kapott amerikában és kiutaznánk hosszabb időre.Igényelhetem e ott továbbra is a...
        Tisztelt WEBBeteg! Mellékelve küldök Önöknek egy képet amin a mai inzulinrezisztencia vizsgálat eredménye látható. Kérném szépen eljuttatni az illetékes orvosnak és válaszolni szíveskedjen az értékek láttán, hogy mi a teendő a...