• Pajzsmirigy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!   Azért fordulok Önhöz, mert nagyon aggódom a Keresztanyukámért és segíteni szeretnék Neki. Annyit tudok, hogy valószínűleg az eddigi eredményekből pajzsmirigy gyulladása van. Volt ultrahang vizsgálaton (2-szer), ahol diagnosztizáltak több göböt, aprókat is és 2 nagyobbat (jobb lebenye 20*20*47 mm, bal lebeny 19*20*51 mm a jobb oldalon a legnagyobb göb 17*16*20, emellett néhány 9 és 13 mm-es göb is megfigyelhető úgy a bal, mint a jobb lebenyen). Mindezek után elküldték izotóp vizsgálatra, ahol a vélemény: göbös struma hideg göb a pajzsmirigy jobb lebenyében. A véreredményéből a TPO érték 550 U/ml. Azt mondták, hogy alulműködése van, ezért felírtak Letrox 50 gyógyszert (naponta egyszer kell 1/2-et bevenni). A jelenlegi dg: struma nodosa (cystica?) autoimmun thyreoiditis. Most biopszia vizsgálatot szeretnének végezni rajta. A fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel bennem amiben kérném segítségét: 1. Nem ártalmas a pajzsmirigyre a sok ultrahang vizsgálat? 2. Meggyógyulhat ebből? Visszahúzódhatnak-e a göbök? 3. Az interneten azt olvastam, hogy a 3 cm-nél nagyobb göbnél már mindenképen műtétre van szükség, ezért nem egyértelmű számunkra a biopszia szükségessége. Ebben az esetben milyen jelentősége van a biopszia vizsgálatnak? Elengedhetetlenül szükséges a biopszia vizsgálat? Nem elegendő a műtét utáni szövettan, mivel azt olvastam, hogy a biopszia a szövettani vizsgálat hatékonyságát nem éri el?   Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen gondolata merült fel kérem azt is írja meg.   Segítségét előre is köszönöm!   Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!


        Dr. Kocsis István
        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-14 14:56:19; Megválaszolva: 2009. december 14., 14:56

        Tudjon meg többet: pajzsmirigygyulladás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évek óta fennállnak a tüneteim, vizsgálták a pajzsmirigyem, de mindig azt mondták az orvosok, hogy rossz, de nem elég rossz, hogy kezeljenek. Mai vérvétel eredményei: Koleszterin 6,4 mmol/L * Trigliceridek 2,99 mmol/L...
        Tisztelt Doktornő/Doktor! 4 éves kislányomnál megemelkedett tsh szintet állapítottak meg,ennek értéke 10.63. Ön szerint indokolt hormontabletta kezelés azonnal,vagy esetleg várhatunk vele 3 hónapot,egy kontroll miatt.Lelki állapotok,itt...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr ! Lassan kettő hete folyamatosan visszatér két-három naponta erős szívdobogás, és magas pulzus nálam. Kimerülés gyanúval, mikor bevittek az ügyeletre először, kaptam betaloc 10 mg-ot és valeriana relaxot, ugyanis...
        Tisztelt Doktor nő/úr! Háziorvosom Pcos gyanújával elküldött endokrinológushoz, aki Ir/ és Pcos gyanújával laborba rányított ill. uh-ra. Az Uh kimutatta, hogy policisztás az ovárium. A laboreredményeim a következők: (A ciklusom 5....
        Üdvözlöm! Sógornőmnél 2006-ba nem toxikus göbös golyvát diagnosztizáltak. 2007-be műtötték diffus strumma mellett basedoff kór (pajzsmirigy 100%-ban eltávolítva) műtét után hypofunctio a diagnózis.Doki szerint mivel kivették mindkét...
        Tisztetl Doktor Úr / Nő ! 44 éves, még nem szült nő vagyok. Eddig aktívan nem próbálkoztunk, de nem mondtunk le a gyermekvállalásról. A ciklusaim 27-31 naposak és rendszeresek. Pánikbetegsére antidepresszánst ( velaxin ) és szorongásoldót...
        üdv hajnalka vagyok és érdeklödnek hogy aza broblemám hogy külföldön tartozkodom és meg nem mentem orvoshoz mért itteni orvosok rol nem jot halatam dé azal fordulok önhöz hogy lehetek terhes vagy csak terheseknek jön nyomásra a melem böl vizes...
        Tisztelt Dr. Nő/Úr! 2008-2009. folytonos mandula gyulladás, 2009.mandulaműtét 2010. raynaud szindróma 2012. panaszok: fáradékonyság, hideg végtagok, fázékonyság, 1 éve nem sikerül teherbe esnem, hajhullás, szőr ritkulás,...
        Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi értékeim inzulinrezisztenciára utalnak-e? Több orvosnál is jártam, valaki azt mondta igen, legutóbb pedig, hogy semmi bajom. 22 éves vagyok 56 kg. A diagnózis óta jobban odafigyelek a táplálkozásra és...
        Jónapot kivánok! Kérem segitsen nekem.Magas nagyon a prolactin szintem 720 es az orvosom felirta ezt a gyogyszert: PreMens de nem csökkenti és nagyon szeretnék gyermeket de nem termékenyülök meg. Soha nem lehet gyerekem? Az miért van hogy a rendes...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 4 éve diagnosztizáltak nálam PCOS-t, ennek következményeként korábban is küzdöttem a normálistól erősebb szőrösödéssel, de ez a terhességem alatt nagyon felerősödött és a szülés után sem javult. 14...
        Tisztelt Doktornő! A mai UH vizsgálatom eredménye a köv. lett, kérem segítsen ezt értelmezni, hogy van-e esetleg valami betegség: A pajzsmirigy isthmusa nincs kiszélesedve. Mindkét lebeny szabályos nagyságú, a jobb lebeny homogén, a bal lebeny...
        PCOS van,kb. 2 évig szedtem Cypromix tablettát.A mostani nőgyógyászati vizsgálatnál azt mondta az orvos, hogy veszélyes szednem, trombózist kaphatok. Magas vérnyomásom, súlyfeleslegem van, visszeres a lábam, amit műtöttek is már. Nagyon zavar...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Lányom 19 éves. Januári laboratóriumi eredménye alapján TSH: 5.08. (0.27-4.2 mIU/L), a júliusi vizsgálatkor 6.68; FT3: 6.5 (3.1-6.8 pmol/L), FT4: 17.7 (12.0-22.0 pmol/L) Fenti hormonvizsgálati eredmények indokolják...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr, kérem legyen segítségemre az alábbi értékek kapcsán: TSH 5,06 (0,40-4,00) Tesztoszteron 69,00 (10,00-57,00) Prolactin 5,55 (3,34-26,73) FSH 6,06 (1,00-153,00) LH 12,19 (0,90-74,24) Estradiol 71,0...
        Tisztelt Doktor Úr / Nő ! Ezen adatok alapján, fent áll e az IR gyanúja ? Ismeretlen eredetű meddőséget állapítottak meg nálam, mivel a hormonsor értékeim megfelelőek voltak, pco-s re való gyanú nem áll fent. 2013 áprilisában volt egy...
        Tisztelt Doktornő! Háziorvosom tapintással pajzsmirigy megnagyobbodást állapított meg és beutalt vérvételre és nyaki UH-ra. Vérvétel eredménye:TSH 0,22,FREE T4 1.24, FREE T3 3.58. Nyaki UH eredménye: P.mirigy jobb lebeny norm.nagyságú, bal...
        Kedves Szakértő! Évek óta szenvedek diffúz hajhullásban,azonban az utóbbi időben jóval nagyobb mértékben hullik, elkezdett a választéknál ritkulni és a színe is fakul. Mindenféle vizsgálaton voltam már és meglepő módon a tesztoszteron...
        Kedves doktorur/no! 35 hetes terhes vagyok,terhessegem elejen pajzsmirigy alulmukodes miatt euthyrox 50-es tablettat kell szednem,a tsh eredmenyem kicsit magasabb volt,de a gyogyszer segitsegevel szepen helyrejott,mostanra nagyon is kicsi lett a tsh ertek a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pajzsmirigy alulműködéssel és inzulinrezisztenciával diagnosztizáltak pár hónapja. Értékeim: TSH: 1.1 mU/l, FT-4: 12.6 pmol/l, FT-3: 5.2 pmol/l VC-0: 5.1 mmol/l, VC-120: 3.5 mmol/l, INZ-0: 10.85 uU/ml, INZ-120: 49.44...