• TSH - pajzsmirigy - terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

          Tisztelt Doktornő!   10 hónapja babát szeretnénk a párommal, mindeddig sikertelenül. Férjem 32, én 29 éves vagyok. 4 hónapja készült hormonvizsgálat, amelynek eredménye:    TSH 5,5     FT4 19,8      Kb. 1 hónap múlva újra néztek, de csak TSH-t a körzeti orvos, akkor 2,13 volt. 2 hete újra készült egy vizsgálat, annak eredménye TSH 0,07 mIU/l      FT4 20,32 pmol/l      Anti-TPO 625 IU/ml Készült 4 hónapja egy nyaki UH is, aminek eredménye: A pajzsmirigy mindkét lebenyének alapállománya norm. nagyságú és echostruktúrájú, benne jobb oldalon egy 8, bal oldalon egy 3 mm nagyságú echoszegény göb különül el. A jobb lebeny 46x18x15 mm, a bal lebeny 48x17x15 mm, az isthmus 3 mm átmérőjű. A nyaki nagyerek mentén kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem mutatkozik.   Semmi féle kezelést nem kaptam, annyit mondott a doktornő, hogy autoimmun pajzsmirigy gyulladás, 3 hónap múlva újabb kontroll vérvétel. Kérdésem volna, hogy Ön szerint sincs semmilyen kezelési lehetőség, hogy beállítsuk a pajzsmirigy hormonom szintjét, mivel ez is befolyásoló tényező a terhességem létrejöttének esélyében. Vagy lenne még valamilyen vizsgálat, amivel pontosítani lehetne a probléma forrását és pontosítani a kezelési lehetőségeket? Az Anti-TPO eredmény mit mutat? A leleten 35 alatti a normális érték, ami nekem 625, sokszorosa annak az értéknek. A 0,07 TSH eredmény előtti 2 ciklusban stimulálás volt (Clostibegyt, Choragon, Duphaston) és a vérvétel a Choragon beadását követő napon történt. Ez befolyásolhatta az eredményt? A gyógyszeres kezelések is hónapokig tartanak, és nem szeretném, ha csak telne az idő, de mindhiába. Ön mit tanácsol? Mit tegyek, hova forduljak?   Előre is köszönöm válaszait!   Tisztelettel Nagyné

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy, terhesség témában

        Kedves kérdező!


        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-10-10 20:42:53; Megválaszolva: 2009. október 10., 20:42

        Tudjon meg többet: pajzsmirigy, terhesség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Pajzsmirigy betegséggel járok orvoshoz,a nyaki ultrahang leltem a következő.A jobb lebeny 50x15x20mm,melyen belül a közéső harmadban lateralisan egy 4mm-es jól körülírt erősen echoszegény elváltozás látható,pathológiás...
        Kedves Doktornő! Két éve próbálkozunk babával, eddig sikertelenül.... a menstruáció 2. napján vett labor értékeimre a nőgyógyászom azt mondta, hogy tökéletes, de véleményem szerint a TSH és a Prolaktin szintem is magas /úgy tudom h...
        Tisztelt DRnő! Lányom PCOS miatt kontrollvizsgálaton volt. Eredményei Cukor terhelés: 4,3 60':4,8 , 120'3,4 mmol/l , Inzulin:2,47, 60'50,52 , 120'16,16 mU/l. Étkezés után kb.2-3 óra után leizzad,rosszul van,ájulás kerülgeti,ami evés után...
        Tisztelt Doktornő! Depresszióm miatt járok pszichiáterhez már 22 éves korom óta. Aki kb 25 éves koromban pajzsmirigy alulműködést állapított meg. Beállította a homonszintem l-thyroxinnal, és évente ellenőriztette vérvétellel.Az agyalapi...
        Tisztelt Doktornő! Endokrin kivizsgálás során IR betegséget állapított meg az orvosom, és Meforal 500-t írt fel. Első két hétben este 1 szemet, majd utána két hétig reggel-este 1 és azután már 3 x 1 lenne az adag. Az inzulin 120-as...
        Tisztelt Doktornő! Babát tervezünk a párommal, ami nem sikerül már egy éve. Az orvosom nem küldött el inzulin rezisztencia vizsgálatra, így magamtól mentem el privátban. Az alábbi értékeket kaptam: 0' cukor- 5,07 mmol/L 60' cukor - 5,01...
        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Egy munkahelyi rutin vérvizsgálat alkalmával kiderült, hogy a TSH értékem 25.7 ulU/ml. Ezután elmentem egy belgyógyászhoz, hogy részletesebben is kivizsgálják, hogy mi állhat a magas TSH érték hátterében. Az...
        Tisztelt Dr. Nő! Ezúton kérném segítségét,hogy megértsem én is az ultrahang eredményem. Átlagos méretű pajzsmirigy,melynek szerkezete diffus jelleggel inhomogen, az állományában látható echoszegény területek miatt. A jobb lebenyben egy...
        Tiszelt Doktornő ! Már régóta fennáló furcs tüneteim vannak, erős hajhullás ,szőrösödés,durva hámló bőr,most már társult hozzá a mellfeszülés ,és érzékenység is. Homályos a látásom,de az Mr nem mutatott semmi eltérést,és a...
        Tisztelt Doktornő! 1,5-2 éve kezdett el fájni menstruáció alatt a jobb oldalamon a szeméremcsont és a combom között. Nem tudták diagnosztizálni egészen múlt hónapig, amikor már annyira görcsölt a menstruáció után, hogy nem tudtam...
        Tisztelt Doktornő! Hosszú évek óta küzdök magas prolactin szinttel, MRI-vizsgálaton megállapították, hogy nem daganat okozza. 2009-2014 között szedtem bromochriptint, 2,5mg, napi 1x. Több orvosnál, endokrinológusnál jártam, utóbbi egy éve...
        KEdves Doktornő! Júliusban fordultam nőgyógyászhoz,mert kb.1 éve nem jött össze a baba.Az orvos megállapította,hogy mindkét petefészkemben PCOS jellegzetes tüszőkezdemények láthatók.Tovább küldött endokrin rendelésre.Csinátak egy 3.napi...
        apamtol orokoltem, a szorosseget , a teljes testfeluleten, ami nagyon zavaro es nagyon bant, szinte mindenhol, de az egyik, mellem, kissebb , mint a masik,szemuveges vagyok, a karjaimon, pattanasszeru pottyok, vannak, valamint , a szekletem, is csak heti 1...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb. 1 hete de-Quervain féle pajzsmirigy gyulladást állapítottak meg nálam. Mivel valószínűleg valamilyen légúti fertőzés után alakulhatott ki ez a betegség, akkor ez a gond fertőző? Ez ritka...
        Kedves Doktornő! Segítségét szeretném kérni az alábbi betegségemmel kapcsolatban. Kb. 1,5 éve merült fel nálam a pajzsmirigy alulműködés lehetősége, amit az akkori labor eredményem be is igazolt. 50 mg L-tyroxint kaptam,majd 75 mg-t, az...
        Tisztelt Doktornő! Ezt a kérdést tettem fel Önnek korábban: Basedow típusú túlműködést diagnosztizáltak nálam, hormonerdmények és uh alapján. TSH értékem 0.004 és az FT4 24,7. Tünetek: fáradékonyság, magas pulzus, hajhullás és...
        Tisztelt Doktornő! A velemenyere lenne szuksegem. Pajzsmirigy alúlműködésem van. 2eve diagnosztizaltak a kislanyom szuletese utan 4honappal Olaszorszagban. (Autoimmun thyreoditis talajan kialakult hypothyreosis). Tunetem nem volt, 180cm vagyok,...
        Kedves Doktornő! 12 éves korom óta kezelnek pajzsmirigyalulmüködéssel, azóta szedek rá eutyroxot. 75mikrogramm mellett a laboreredményem teljesen normális volt, de az orvosom javaslatára felemeltük 100mikrogrammra. Az utóbbi vizsgálati...
        Júniusban pajzsmirigy betegséget diagnosztizáltak nálam, TSH:0,01. Mostanra FT3 és FT4 érték rendeződött, TSH 10 lett, ezért kevesebb gyógyszert szedek. A gond a szememmel van. Eddig csak kidülledt, főleg a bal, most néhány hete gondom van a...
        Tisztelt Doktornő! 5 éves kislányom növekedésével kapcsolatban vannak aggodalmaink. Az egész család alacsony mindkét ágon, nem vártunk magas gyermeket, de mégis szeretném szakember véleményét kérni. 5 évesen kb. 98 cm volt, és az utóbbi 4...