• Pajzsmirigy túltengés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az anyukám TSH eredménye 11,578 lett gyógyszeres kezelése 3 hónapja folyik, és nem változott az eredménye. Segítségét kérem mert 2 hónap múlva adtak időpontot.Tanácstalan vagyok merre vigyem mert naponta látom hogy nem jól érzi magát! Segítségét előre is köszönöm! Üdv.Aranka

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Aranka!

        TSH lelt birtokában pajzsmirigy hormonpótló kezelés biztosan szükséges, amennyiben jelenleg is szed anyukája ilyen gyógyszert, adagját biztosan emelni kell. A pontos dózis miatt, hogy a 2 hónap se teljen el érdemi kezelés nélkül, keressék fel a háziorvost.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2009-09-22 22:04:54; Megválaszolva: 2009. szeptember 22., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...
        cytologiai beutalo.nyaki UH vizsgalattal mko-i pajzsmirigybenjobb oldalt inhomogen, b.o.rekeszes cystosus gobot irtak le, valamint a nyak jobb oldalan parajugularisan felso harmadban egy 27*7mm -es konglomeratumot irt le.laborvizsgalataiban lenyegi elteres...
        Tisztelt Doktornő! 2018. márciusi emelkedett laboreredményeim a következők: Össz. bilirubin: 31,2 umol/L koleszterin: 7,10 mmol/L LDL koleszterin: 4,25 mmol/L Vas: 37,3 umol/L FVS: 4,2 Giga/L Haematokrit: 0,46 L/L VIZELET: bact. ++ ltr. FVS: 9...
        Az alábbiakat mutatta ki a mai pajzsmirigy uh: A pajzsmirigy jobb lebenye 44x28x23 mm.A kp.harmadàban környezetètől alig elkülönìthető 7mm-es isoechogen göb láthatò. A bal lebeny 43x27x27 mm,göb nem láthatò. Kòros vascularisatio nem láthatò....
        Tisztelt Dr. Rakk Erika! Írtam már Önnek inzulinrezisztenciával kapcsolatban. Sajnos kiderült, hogy nekem is az van. (Magas volt az éhomi és a terheléses inzulinom is, homa index 3,9). Azóta tartom a diétát, fogytam is már. Akkor írta a...
        Tisztelt Doktornnő!Kb. 2 évvel ezelőt a vérképemből kiderül hogy alul működik a pajzsmirigyem. 2016-06 Tyreoida stimuláló hormon:10,85mIU/l,2018-02 Tyreoida stimuláló hormon:8,28 .A háziorvosom irtfel hormon pótlást l-thyroxin 50mikrogramm 2db...