• Pajzsmirigy túltengés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az anyukám TSH eredménye 11,578 lett gyógyszeres kezelése 3 hónapja folyik, és nem változott az eredménye. Segítségét kérem mert 2 hónap múlva adtak időpontot.Tanácstalan vagyok merre vigyem mert naponta látom hogy nem jól érzi magát! Segítségét előre is köszönöm! Üdv.Aranka

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Aranka!

        TSH lelt birtokában pajzsmirigy hormonpótló kezelés biztosan szükséges, amennyiben jelenleg is szed anyukája ilyen gyógyszert, adagját biztosan emelni kell. A pontos dózis miatt, hogy a 2 hónap se teljen el érdemi kezelés nélkül, keressék fel a háziorvost.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-09-22 22:04:54; Megválaszolva: 2009. szeptember 22., 22:04

        Tudjon meg többet: pajzsmirigy
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Erdeklodnek hogy 4,9 tsh.val se a T3 es T4rendben.Szukseges további vizsgálat?Egyebkent tuneteim nincsenek.
        Kedves Doktornő! HbA1C (IFCC) eredményem: 42.1 (ref tartomány), Glukóz: 4.8, Glukóz 120 perc: 3,0 (4,1-7,8 ref tart), összkoleszterin: 5,3, lipáz: 12 (U/l 13-60). POCT Glukóz: 5,8. Inzulin: 4,5, Inzulin 120 perc: 18,0, HOMA index: 1,0....
        Kedves Doktornő/Doktorúr! Megszeretném kérdezni, ha "PCOS" gyanú miatt kért az orvosom vérvételeket, ugyebár a menstruáció 3-5. napja között és a 21. napon. Az első leletemen ami rossz lett az a prolactin (556) és a D-vitamin (169) szintem,...
        Kedves Doktornő! 3 éve járok endokrinológushoz PCOS szindróma miatt (Meforalt szedek + diéta), illetve nemrég kiderült, hogy enyhe pajzsmirigy alulműködésem is van, és mivel babát szeretnénk erre is kaptam gyógyszert: a TSH érték 4,17-ről...
        Kedves Doktornő! Első trimeszterben járó (9. hetes) kismama vagyok, ez a 3. várandósságom. Vérvizsgálatom eredményében az endokrinológiai értékeknél: a TSH értékem 0,14, a T4 szabad frakció 19,52 a T3 szabad frakció 5,8. A TSH...
        Kedves Doktornő! 22 éves vagyok, és 1 év alatt 30 kilót híztam.Újabban nagyon fáradékony vagyok , sokszor berekedek , és ingerültnek érzem magam. A TSH értékem 8,551 lett, és a T3, T4 értékem is meghaladta a referencia tartományt. Voltam...
        Érdeklődnék, hogy autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködés esetén szedhetem e a koffein tartalmú étrendkiegészítőket (zöld tea, zöld kávé, guarana) A gyártótól ezt a választ kaptam a guarana kapszulára: "A guarana kapszula...
        Tisztelt Doktornő! A tavaly júniusi és az idei TSH értékem mutat némi ingadozást, igaz, még referencia tartományon belül vannak. Az egy évvel ezelőtti értékem 1,19 volt, a mostani pedig 3,75 qIU/ml. Szeretnék érdeklődni, hogy ez az...
        Kedves Mónika! Fél éven belül 2 sikertelen terhességen vagyok túl,mindkettő missed abbal végződött,a 8.héten és a 9. héten. Egyiknél sem volt se görcs se vérzés. Kérdésem az volna,hogy ezek után milyen hormonális vizsgálatokra lenne...
        Kedves Doktornő! A fiam miatt aggódom. Október végén lesz 17 és még csak 162 cm magas. Félek, hogy nagyon kezd befordulni lelkileg. Most már nagyon elhagyták a fiú társai. Kb. egy éve nem is fejlődött semmit. Én kb. 154 cm vagyok,...
        Tisztelt Doktornő! 25 éves egyetemista lány vagyok. Kb. másfél éve küzdök hajhullással (időközben kiderült, hogy hormonális eredetű, főleg a halántékon és elöl a fejtetőn látszik, de sajnos mindenhonnan hullik). 8 éves koromban kezdtem...
        Kedves Doktornő! Négy hete volt nőgyógyászati műtétem, endometriózis miatt. A méhemet eltávolították. Azóta nagyon sokszor érzem, hogy nagyon éhes vagyok, főleg, reggel és délelőtt, sokszor remeg kezem, lábam. Pár éve egyszer a...
        Kedves Doktornő! Pajzsmirigy alulműködés miatt 50 mikrog. Letroxot szedek,így volt a legutóbbi laborleletem szerint 3.146 a TSH érték, 3.600 felső határ mellett. Már két éve szedem ezt a gyógyszert. Sajnos nagyon sok problémám van a...
        Tisztelt Doktornő! 18 évvel ezelőtt pajzsmirigy túlműködéssel kezeltek (Metothyrint szedtem) Kb. másfél év alatt sikerült beállítani, azóta nem kell szednem semmit. Évente járok kontrollra. Férjemmel gyermeket szeretnénk, de sikertelen...
        Jó napot kívánok! Azzal fordulok Önhöz, hogy választ kapjak pár kérdésemre. 25 éves vagyok, kb 5 éve kezdődött ahajhullás, és szapora szívverés problémám. Hajhullással voltam bőrgyógyászaton, ott azt mondták, ogy genetikai eredetű....
        Tisztelt Doktornő! Nyaki UH leletem értelmezésében szeretném segítségét kérni. A pajzsmirigy jobb lebenye 12x13x42 mm-es Kp. harmadában dorsalisan-lateralisan 4x4 mm-es, centralisan kis meszet is tartalmazó, vascularisatiót nem mutató,...
        Tisztelt Doktornő! Pár napja kaptam kézhez a CT vizsgálat eredményét, szeretném megkérdezni, hogy jelent-e valami kórosat és van-e további teendő a gyógyszer szedésén kívül, Euthyrox 50-et szedek. Izotóp vizsgálat sem hideg sem forró...
        Jó napot. Tsh értékem 0,270 volt az utolsó 2 vérvételemen. T3 t4 azok a két érték között vannak,tehát jók azok. interlab minimum értéke 0,3 volt ,viszont a kórházban 0,270 melyik lehet akkor most a jó ? Kórházban kiszedték a...
        Kedves szakértő! Segítséget szeretnék kérni nem régiben PCOS-t diagnosztizáltak. Két nőgyógyász uh vizsgálata és Hasi kismedencei MRI vizsgálat alapján az uterus rfl-ban 65x28x39 mm,...
        Tisztelt Doktor Nő! 14 éves lányom rutin THS szűrésén márciusban a THS 8.970 mlU/l , T4 12.2 pmol/L lett. Alkatra vékony, rengeteget eszik, semmi tünete nincs. Vékony, fejlett alakra (mell,szőrzet), de nem menstruál.Az UH normális...