• Segítség kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Endokrinológus! A segítségét szeretném kérni.Gyermekemet 1997 óta kezelik multiplex hypophysis elégtelenség miattt, és azóta részesül hGH és thyroxin szubsztitúcióban. Vonttatott serdülése miatt 2007 márciusában GnRH és Metopyron próbát végeztek, melynek eredményei a hypophysis gonadotrop és ACTH szekréciós kapacitásának elégtelelnségét igazolták. PROP-1 mutáció irányában inditott DNS vizsgálata folyamatban van.Januári ODM vizsgálat során a gerinc ásványianyagtartalma jelentős mértékben csökkent, az előző évihez képest is romlás észlelhető. Magassága alapján csökkentették a GH adagot, már csak anyagcserehormonként alkalmazzák. Az alacsony ACTH rezerv alapján elkezdték a Cortisol pótlását is, reggel kell szednie 10 mg-ot, délután 5 mg Cortefet. Lázas betegség esetén 3x10 mg Cortef adását javasolták. Most 1/2 amp. inj. Testoviron adása szükséges. L-Thyroxinból napi 100 mg-ot szed. Érdekléődni szeretnék, hogy van-e más kezelési módszerre lehetőség illetve mi az Ön/Önök véleménye. Továbbá szeretném tudni, hogy tud-e majd normális életet élni. Pl.: tud-e normális sexuális életet élni, milyen betegségek illetve szövödmények várhatóak.Szeretném tudni, mert ez esetleges nehézségekre szeretném Önmagam és a gyarmekemet is felkészíteni.Minden vizsgálat, kezelés érdekelne, amivel maguk szerint segíteni lehetne gyermekem állapotán. Segítségüket előre is köszönöm! Mély tisztelettel: Náday Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonkezelés témában

        Kedves Anyuka!
         
        A leírtak alapján gyermeke igen gondosan ki van vizsgálva és a mai lehetőségek szerint a legjobban kezelik.  Amennyiben a hormonpótlást egész életen keresztül kapja -pontosan követve az orvos utasításait-, teljes életet élhet.
         
        Tisztelettel: Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-26 16:29:13; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: