• Közti vérzés - hormonprobléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! 40 éves vagyok, még ne szültem és ne szedek fogamzásgátlót. Közel 5 éve kűzdök közti vérzéssel. Az elején még nem minden hónapban volt, az utóbbi időben viszont már igen, előfordul, hogy nem csak barnázgatással, de rendes vérzéssel is. Volt, amikor tornázás, futás vagy nagyobb megerőltetés után véreztem. A nőgyógyászati vizsgálatok (ultrahang és rákszűrés) mind negatív. Végre a legutóbbi nőgyógyászom elküldött endokrinológiára is, ahol kiderült: a tsh-m magas, azaz pajzsmirigy alulműködésem van, illetve magas a tesztoszteron, a DHEA-S értékem. Ettől lehet közti vérzésem? Már öt éve teljesen depis vagyok emiatt, hiába mondják az orvosok, nincs bajom, engem nagyon zavar ez a dolog, sírni tudnék, mikor újra vérzek, hiába tudom, hogy számítani lehet rá. Eddig az orvosokat csak az érdekelte, mikor akarok szülni, és senki nem értette meg, így még a szexhez sincs kedvem. Nagyon szeretném megtudni, vajon ha ezeket a dolgokat kezelik, megszünik végre ez a kellemetlen dolog nálam? van rá esély? Köszönöm előre is válaszát: Tisztelettel: "hadita"

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves "hadita"!

        Elsődleges lenne a pajzsmirigy működésének a rendezése és az antiandrogén kezelés (Diane 35: 3 hó-fél évig tartó szedése) elindítása. Ha a belgyógyász-endokrinológussal  és nőgyógyász-endokrinológussal közösen konzultál a problémájáról, akkor elképzelhető, hogy panaszai megszüntethetők, és a teherbeesés sem kizárt a  későbbiekben.

        Dr Lukács János nőgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-27 22:19:25; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: