• Struma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt weborvos!Avélemányét szeretném kérni egy ultrahang eredménnyel kapcsolatban!Belgyogyász küldött nyki ultrahangra mert keményebbnek találta az eggyik pajzsmirigyem.Az eredmény .A pajzsmirigy jobb lebenye 51x18,4x21,4mm-es,szerkezete finoman egészében inhomogén.Caudalis harmadában dorsalisan 15,4mm-es nodularis képlet láthato,melyben néhány 1,3mm-es és kissebb meszesedés van. Bal lebeny:55x18x18.6mm-es,szerkezete szintén finoman inhomogén jellegü.Also polusában dorsalisan 9,7x6,3mm-es nodularis képlet van,mely echiogenitása a többi résszel közel azonos. Aindkét lebeny és a bennük leirt nodularis képletek érrajzolata megtartott. Az isthmus 4,3.. széles,homogén. A pajzsmirigy környezetében megnagyobbodott nyirokcsomo nem láthato. Vélemény.Mérs. struma diffusa et nododsa l.u. Válaszát elöre is köszönöm .üdvözlettel L.Lné

        WEBBeteg szakértő válasza a struma témában

        Kedves kérdező!
         
        A pajzsmirigye kissé nagyobb, és göbös szarkezetű. A göbök milyenségének tisztázására endokrinológus szakrendelés felkeresése indokolt, ahol vérvételek és egyéb vizsgálatok fognak történni vélhetően. A kezelés szükségessége ezek eredményétől fog függeni.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-06 23:24:47; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: