• Tsh,Prolactin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő!

        Már írtam Önnek fenti jelszóval 05.25-én. Azóta megvan az MR eredménye, szeretném a véleményét kérni.:Lelet: A sella MR vizsgálata. Natív és postkontrasztos méréseket készítettünk sagittalis és coronalis síkban.A csontos sella megtartottnak látszik. Bal oldalon dorsalisan 0,6cm legnagyobb szélességű, halmozásában elmaradó körülírt góc látszik. A hypophysis normális nagyságú. A hypophysis-nyél középállású, végig követhető. A parasellaris régió szabad.

        Orvosi vélemény: A klinikumtól függően microadenoma valószínűsíthető.

        Kérem írja meg nekem mit gondol, ez milyen adenoma. Vajon ettől magas a tsh szintem is?

        Köszönettel: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a prolactin, tsh témában

        Kedves kérdező!
         
        Az MRI leleten egy apró adenoma látszik az agyalapi mirigyében. Mivel mind a TSH, mind a prolactin szintje magasabb és tejtermeléses panasza is van inkább prolactint termelhet ez a folyamat. További laborvizsgálatokat és követést fognak legvalószínűbben javasolni, és ettől függően gyógyszeres kezelést indíthatnak. Ez egyrészt pajzsmirigy hormon pótlás lesz, és a prolactin szint alakulása fogja azt eldönteni, hogy ezt visszaszorító gyógyszerre is van-e szükség. A teendőket mindenképpen kezelőorvosával kell átbeszélnie.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:35:38; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: