• Pajzsmirigy túlműködés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! 22 éves fiú vagyok, 190 cm magas és kb 75 kg. Odafigyelek az étkezésemre, rendszeresen sportolok (súlyzózok), de egyszerűen nem tudok meghízni. 2 éve elmentem a háziorvosomhoz, aki csak annyit mondott, hogy egyek, egyek és egyek. Hiába mondtam neki, hogy eszek rendszeresen... Most már oda jutottam, hogy interneten nézelődök, hogy mitől lehet ez, mi okozhatja. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint lehet pajzsmirigy túlműködésem? Esetleg valami más oka van? Vagy genetikai ok, amin nem tudok változtatni? Szüleim is vékonyak, de ők jóval alacsonyabbak...

        WEBBeteg szakértő válasza a soványság témában

        Kedves kérdező!
         
        A vékony testalkat lehet genetikai adottság is. Ha mindíg is ilyen volt a testalkata, nem pedig most fogyott le, nem valószínű, hogy a pajzsmirigy túlműködése áll a háttérben. Annak ráadásul egyéb tünetei is vannak. Szapora szívdobogás, fáradékonyság, fogyás stb. Érdemes elmenni gasrtoenterológiai szakrendelésre, hogy kizárják az esetleges lisztérzékenységet, vagy más felszívódási zavart. Figyelnie kell, hogy mennyi kalóriát visz be, ill. mennyit mozog le. Ha a mérleg nyelve az első felé billen, akkor fog csak hízni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-28 09:50:46; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: