• Pajzsmirigy túlműködés-hízással???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Én 33éves vagyok kiskorom óta benne vagyok a pm túlműködés témakörében sajnos,de most nem értek valamit.Barátnőmnek pm túlműkösést állapítotak meg és kapott is rá metothyrin-t jó nagy adagban kezdetnek.Amit nem értek hogy hogy lehet ő kövér?Nem fog a gyógyszertől még jobban meghízni?Bp.-en volt pm. szakrendelésen.Van ilyen is a túlműködésnél hogy valaki hízik? Előre is köszönöm válaszát:Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        A pajzsmirigy túlműködés fogyással jár, miután a szervezet anyagcseréje felgyorsul. A gyógyszere valóban a Metothyrin. Nem tudom milyen volt korábban a barátnője testsúlya, lehet, hogy már régebben is túlsúlyos volt, és a fogyás nem volt nagyfokú. A pajzsmirigy működés normalizálásával a testúly növekedni szokott, a korábbi szintre.
        Miután nem írta meg a laboreredményeket azokat nem tudom értékelni.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 23:03:03; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: