• Prolaktin megszüntetése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A felesegem 4 eve szult.A szules utan 2 napra jot meg a tej de akor mar a gyermek nem volt hajlando szopni.Sajnos a tej azota sem apadt el es mind a mai napig valadek formajaban jon hogyha meghuza a melbimbojat.A szules utan 2 honapal nogygyaszhoz fordultunk aki tovab kuldot egy endokrinologushoz(szatmarnemeti).Bromokriptinel kezte a kezelest de a szornyu fejfajas miat Dostinexre kelet at valtani.3 honapi kezeles utan lement a prolaktin szintje a normalis ertekre de 6 honap utan viszajot.Miutan a normal mertek majd ketszerese volt(40 ng/ml)Nagyvaradra mentunk egy profeszorhoz aki ugyancsak a dostinexel kezelte tovab.Egyeves kezeles utan ujra visza szoritotak a prolaktint de ra 8 honapra viszajot.A multheti vervizsgalat szerint a diagnozis 41ng/ml volt a 20ng/ml-hez kepest.Kerjuk segitsenek mert teljesen tanacstalanok vagyunk es mar nem tudjuk kihez forduljunk.Elore is koszonjuk

        WEBBeteg szakértő válasza a prolaktin témában

        Kedves kérdező!
         
        A tejbelövellés a szülés után normálisan is 2-3 napra jön meg. A kisbabák egy része eleinte "lusta", de türelemmel szépen kialakítható a szoptatás. Ezt a következő gyermekük miatt írom le, hogy elkerüljék a szoptatási problémát a jövőben.
        A tej elapasztása valóban a prolactin szintet csökkentő gyógyszerekkel történik, de a mellbimbó izgatása, huzogtása, nyomkodása ill. a stressz a prolactin szintet növeli. Az ön által írt enyhének mondható prolactin szint emelkedés ezt sem zárja ki.
        Érdemes lenne az agyalapi mirigy képalkotó vizsgálata, hogy van-e valami probléma,illetve pajzsmirigyhormon szint mérés, nincs-e azzal probléma.
        Endokrinológus szkorvoshoz kellene fordulni- bár lehet, hogy az önök által felkeresett professzor is ilyen képzettségű-és átbeszélni vele a teendőket.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-19 10:01:41; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó