• Pajzsmirigy rendellensség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő(úr)!

        Napi 25mg Ltiroxint szedek évek óta, de az utóbbi hetekben nagyon szapora szívverést tapasztaltam, ill időnként szorító érzést, ezért  (mivel június 23-ra kaptam csak időpontot) abbahagytam a gyógyszer szedését, minek következtében a fenti tünetek megszűntek, viszont fáradékony lettem és nagyon kiszáradt a bőröm (ami a gyógyszer szedése mellett is száraz volt). Midemellett ha szedem a gyógyszert állandó szumjúságot érzek, és nagyon sok folyadékot fogyasztok.

        Nem tudom , hogy mi a jobb, ha szedem a gyógyszert vagy ha nem? Esetleg lehet, hogy másik gyógyszert kéne szednem?

        Várom válaszát.

        Köszönettel

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        Ha pajzsmirigyhormon pótlásra szorul, a gyógyszert szednie kellene. Jó lenne megnézetni, hogy a panaszait a gyógyszer okozza-e, mert ha nem ettől van, nem szabadna abbahagynia a szedését. Ezt egy TSH, fT4 szint méréssel meg lehet állapítani.
        TSH-t akár a háziorvosa is kérhet.
        Ha biztos benne, hogy a gyógyszer okozza a panaszait, de az elhagyása alulműködésre jellegzetes tüneteket okoz, ne hagyja el, csak felezze az adagot.
        Kardiológiai vizsgálata javasolt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-12 20:52:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: