• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur!   Edesanyamnak az FT4 erteke 4.3 (0.800-2.200)     a TSH 0.008 (0.400-4.000). Szeretnem kerni a velemenyet mert a csaladorvosa L- thyroxin 50 mg javasolt 6 honapig.Koszonom szepen a valaszat Erdelybol:Ildiko

         

                              

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Ildikó!
         
        Édesanyjának pajzsmirigy túlműködése van, amire pajzsmirigy hormon képzést gátló gyógyszer szükséges.
        Az L-Thyroxin ennek ellenkezőjét csinálja, pajzsmirigy hormont pótol. Ezt akkor alkalmazzuk, ha valakinek kevés a pm. hormon szintje.(Illetve bizonyos esetekben úgy nevezett gátló-pótló kezelésnél túlműködésben is, de ekkor pajzsmirigy hormon képzést gátló gyógyszer mellett adjuk, nem önmagában.)
        Amennyiben csak ezt az egy gyógyszert írták fel az édesanyjának a pajzsmirigy működésére, az a javaslatom, hogy ne szedje, mert a panaszai rosszabbodni fognak. A megfelelő gyógyszer beállítása miatt keressen fel endokrinológust minél hamarabb!

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 22:04:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: