• Struma műtéttel kapcsolatos kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Tisztelt Címzett!

        A jobblebeny-isthmus határán egy 35 x 20 x 33 mm-es echoszegény udvarral körülvett cystosus részeket is tartalmazó inhomogén göb látható, a pajzsmirigy szabályos.

        A bal lebeny kp.harmadában egy 3 mm-es echoszegény göb,a bal pajzsmirigy csúcsában az állományból részben előemelkedve egy 10 mm legnagyobb átmérőjű inhomogén göb is megfigyelhető.Nyálmirigyek szabályosak.

        A jobb oldalon a bifurcatio magasságában egy 8 mm harántátmérőjű ,reaktív jellegű nyirokcsomó ábrázolódik.

        A trachea és a nyelőcső a Th. I-II.csigolya szintjében kisfokban dorsalis irányba és minimálisan jobbra dislocalt,a légcső ebben a magasságban 2-3 mm-rel ventralisan és balról szűkített,egyebütt sem comprimatio,sem dislocatio nem látható.

        HTG érték 13,97 ng/ml.

        Kérdésem az lenne,hogy jól értem-e a latin szöveget.

        Jobb oldalon nyirokcsomó és struma.A bal oldalon cysta.

        Kérdés mind a hármat eltávolítják műtétnél ?

        Ugye nem vágnak el izmot,ütőerer és hangszálat?

        Mit kell tudnom a műtétről?

        Üdvözlettel:Kata

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy, struma témában

        Kedves Kata!


        A leírt elváltozások mindegyike az Ön pajzsmirigyében helyezkedik el. A leírt nyirokcsomó nem kóros méretű. Műtét során megnézik a pajzsmirigy mindkét lebenyét és a szükséges méretű rész eltávolítását elvégzik. A műtét során a pajzsmirigyet ellátó ereket természetesen lekötik, amennyiben szükséges izom is kerülhet átvágásra. A hangszalagot beidegző ideg sérülés ritka szövődménye ezen típusú műtéteknek. Nagyobb ér természetesen nem kerül átvágásra. A pajzsmirigy rezekciós műtétek nem járnak jelentős fájdalommal a műtét során és pár nam múlva a nyak mozgásában sem fogja észrevenni. A műtétet olyan sebészi csapatra bizza, ahol jelentős számban végeznek ilyen típusú műtéteket.

         

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-08 11:40:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
        Magunkról tanulni sosem késő! Az egészségértés jelentősége felnőtteknél.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó