• TSH mérési hiba vagy baj van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 33 éves vagyok,évek óta jelentős súlygyarapodással küzdök. Egy éve a véreredményem alapján hypothyreosist állapítottak meg (TSH=2.3mU/l, FT4=12,6pmol/l, TEST=1,09nmol/l,PROG=7nmol/l, PROLÖ=326,4mU/l, FSH=3,6U/l)egyéb vizsgálat nem történt.Azóta Letrox tablettát szedek, folyamatosan emelve, jelenleg 100ug-t naponta. Most a következő véreredményt kaptam, nem tudom, hogy mérési hibás, vagy nagyobb baj van: TSH: 0,04mU/l, FT4=24,5pmol/l és FT3=11,1pmol/l. Ezenkívül szeretném a nyáron kivizsgáltatni magam endokrinológiai szempontból, ezért szeretném megkérdezni,hogy országos szinten melyik klinikát (kit tudna) ajánlani? Köszönettel: Panda76

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!

        Ön minden bizonnyal túl sok pajzsmirigyhormont kap, ezért ilyenek a pajzsmirigy hormon eredményei. A kezdetinek leírt TSH és fT4 szintek véleményem szerint nem a legelső eredmények, ami alapján beállították a kezelést, inkább már a kezelés alatt levett értékeknek tűnnek, hisz rendben vannak. A nemi hormon szintjeit nem lehet így értékelni, tudni kellene a ciklus napját ill a labor álatl megadott referencia értékeket.

        Az endokrinológiai szakrendelések az ország minden részében megtalálhatóak, a területileg önhöz legközelebb eső nagyvárosban találni fog egyet.

        Mindenesetre ezzel a hormoneredménnyel sürgősen keresse fel kezelőorvosát, mert a gyógyszert csökkenteni szükséges!

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 19:51:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: