• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő,
        Mivel szoptatás alatt lefogytam 8-10 kilót és a szoptatás abbahagyása után sem tudok felszedni egy kilót sem, pedig sokat eszem, megnézettem a doktornőmmel a pajzsmirigyemet. A következőp eredményt keptuk:
        TSH 5,420 ulU/l +             referencia érték : 0,27 – 4,2
        FT4 15,04 pmol/l               referencia érték : 10,20 – 24,32
        Mivel a TSH magasabb értéket mutatott elküldött endokrinológushoz. Ott is vettek vért és akövetkező eredményt kaptuk:
         
        AntiTG 4 IU/ml                referencia érték : 0-5 IU/ml 
        AntiTPO 924 IU/ml +         referencia érték : 0-9 IU/ml 
        Eutyrox 25 kaptam rá minden nap egyet kell belőle bevennem szombat vasárnap kivételével.
        A következő kérdéseim lennének: mi a véleménye a doktornőnek ezekről az eredményekről? A férjemmel szeretnénk még egy kisbabát. Gondot okozhat ez a betegség? Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!
         
        Önnek autoimmun pajzsmiriggyulladása van, ami subklinikus hypothyreosist okozott. Ez annyit jelent, hogy a pajzsmirigye csak akkor tud elegendő pajzsmirigyhormont előállítani, ha a szabályzó hormon szintje megemelkedik. Ezért adnak kívülről pajzsmirigy hormon pótlást, ami rendezi ezt a helyzetet. A kezeléssel a hormonszintje nem fog romlani, így a gyermekvállalásnak sem lesz akadálya. A terhesség alatt fokozottan kell figyelni a pajzsmirigy hormon státuszra, mert a baba az első időkben csak öntől kap pajzsmirigy hormont, ami elengedhetetlen a fejlődéséhez.
        A kezelésében nem értem, hogy szombat, vasárnap miért nem kell kapnia a gyógyszert. Ezt ui. folyamatosan szoktuk adni, kihagyás nélkül. Nem értette félre az orvost? Ezt kérdezze meg!
        A fogyás okát részlete belgyógyászati kivizsgálással fel kell deríteni!

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 22:55:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: