• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő 2002-ben voltam előszőr orvosnál a pajzsmirigyemmel.Akkor nem kaptam semmi gyógyszert .Hét év elteltével most ujra voltam kivizsgáláson.Normálisnál nagyobb ,aszimmetrikus pajzsmirigy,amely a kp.vonalban helyezkedik el,alsó széle 2cm-nél távolabb van a jugulumtól.Az aktivitás eloszlása egyenetlen.A jobb lebeny kp.harmadában egy kb.2.5cm átmérőjü,körülirt,fokozott aktivitásu terület,ill.alatt egy kb.1.5cm-es aktivitásu terület ábrrázolodik. Vélemény-Strumanodosa.A jobb lebenyben forro és hideg göb. Műteni akarnak.A TSH-1.0mu/1.FT-4-15.0pmol/1 ,FT-3 -5.9pmol/1   Mit tanácsol?Gyógyszert most se kaptam.Tisztelettel .

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy göb témában

        Kedves kérdező!
         
        Mivel a pajzsmirigyhormon szintjei rendben vannak, gyógyszeres kezelést nem igényel, ezért nem is kapott. Amennyiben a göbök vizsgálata során endokrinológusa a műtétet indokoltnak látja, javaslom, hogy csak pajzsmirigyműtétekben jártas intézetben végeztesse el a beavatkozást.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 09:43:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: