• Pajzsmirigy!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Udvozlom Doktorno,es koszonom szepen a valaszat.AZt szeretnem meg kerdezni,hogy kozbe kenytelen voltam telyesen abba hagyni az euthyrox szedeset mert nagyon nem jol ereztem magam igy,hogy most nem szedem sokkal jobb. Lehet-e baj ebbol? ugyanis most nincsen orvosom csak on mivel Szegeden mutottek 94-ben utanna Debrecenbe kezeltek es Nagyvaradon lakok. A debreceni orvosom most nem elerheto igy nagyon nehez helyzetbe vagyok. Szeretnem a valaszat ,hogy ha jol erzem magam szunetelhetek a gyogyszerrel,termeszetesen kozben keresek egy szakorvost.Koszonom es udvozlom .Agi

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        Erre hormonszintek ismerete nélkül nem lehet válaszolni. Mihamarabb keressen fel endokrinológust és nézzessen hormonszinteket!

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 11:46:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...
        Tisztelt Doktornő! 2018. márciusi emelkedett laboreredményeim a következők: Össz. bilirubin: 31,2 umol/L koleszterin: 7,10 mmol/L LDL koleszterin: 4,25 mmol/L Vas: 37,3 umol/L FVS: 4,2 Giga/L Haematokrit: 0,46 L/L VIZELET: bact. ++ ltr. FVS: 9...
        Az alábbiakat mutatta ki a mai pajzsmirigy uh: A pajzsmirigy jobb lebenye 44x28x23 mm.A kp.harmadàban környezetètől alig elkülönìthető 7mm-es isoechogen göb láthatò. A bal lebeny 43x27x27 mm,göb nem láthatò. Kòros vascularisatio nem láthatò....
        Tisztelt Dr. Rakk Erika! Írtam már Önnek inzulinrezisztenciával kapcsolatban. Sajnos kiderült, hogy nekem is az van. (Magas volt az éhomi és a terheléses inzulinom is, homa index 3,9). Azóta tartom a diétát, fogytam is már. Akkor írta a...
        Tisztelt Doktornnő!Kb. 2 évvel ezelőt a vérképemből kiderül hogy alul működik a pajzsmirigyem. 2016-06 Tyreoida stimuláló hormon:10,85mIU/l,2018-02 Tyreoida stimuláló hormon:8,28 .A háziorvosom irtfel hormon pótlást l-thyroxin 50mikrogramm 2db...
        Tisztelt Doktorur! Azzal fordulnek Onhoz, hogy 2 hete derult ki a nogyogyaszom altal elkuldott hormonvizsgalaton, hogy magas a prolaktin szintem, amely 1232-es. Tuneteim a sulyos hajhullas, eroteljes szorosodes, menstruacios ciklus zavarok, ok nelkuli hizas....
        Tiszteletem! Vércukorterheléses labor vizsgálaton inzulint is mértek de csak 0 és 120 perces mérés volt aminek az alábbiak az értékei: Éhhomi vércukor: 4,2 120 perc után vércukor: 4,6 Éhhomi inzulin: 4,4 120 perces inzulin: 40,5 Olvastam...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! A minap voltam pajzsmirigy ultrahangon és a lelet eredményére lennék kíváncsi. Az orvos szóban csak annyit mondott nem kell műteni, ez a legjobb híre. Előzményként már fiatalkoromban is rendszertelen volt a...
        Tisztelt Doktor Nő! 10 hónapja szültem. Várandósan végre olyan mennyiségű hajam volt, mint 6-7 évvel ezelőtt. Nem látszódott a fejbőröm. Szülés után persze nagyon sok hajam kihullott, csak az a baj, hogy nem nő vissza új haj. Újra...
        Kedves Doktornő! Meddőségi kivizsgálás során derült ki, hogy az ATPO (440 IU/ml) és ATG (285 IU/ml) magas. Az magas eredményt okozhatja-e nem rég lezajlott betegség? L-Thyroxin szedése mellett a TSH-m 2,7mIU/l. De gyógyszer mellett folyamatosan...