• Eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!

         
        Sajnos az orvosom szabadságon van, így Önöktől kérek segítséget.

        A 6.terhességi hétnél a TSH 7, 720 volt a T3 3,1  T4 13,2 . Most a 14. terhességi hétnél járok.  Eddig 50mg L-thiroxint szedek.
        Eredményeim:
        TSH 5. 09
        T3    5, 42
        T4   15, 23

        A továbbiakban milyen mennyiségben kell szednem az L-thiroxint? A vérvételnél bevettem a reggeli 50mg-os adagomat. Ugye ez nem okoz hamis eredményt?
        Mivel egy hét csúszással tudtam csak elintézni a vérvételt (nem volt könnyű :( ez nem okozott valami bajt a babánál?
         
        Válaszát előre is köszönöm!

         

         


                                                                 Köszönettel: Kalóczkainé Rostás Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        A jelenlegi TSH kissé magas, de az Ft3 és az fT4 (feltételezem pmol/l-ben adják meg) normális. (mivel nem adott meg referencia tartományt ezt ellenőrizze a laborleleten) A baba el van látva pajzsmiriyhormonnal, így bajt nem okozhat a magasabb TSH.  Az emelkedett TSH viszont azt jelzi, hogy csak úgy tud a szervezete szükséges mennyiségű hormont előállítani, ha a szabályozó hormon mennyisége megnő. E miatt a javasolt gyógyszerdózis emelése várható.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 23:10:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: