• Hormonzavar miatti szőrösödés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő

        Ha endokrin szakrendelésen kiderül,hogy valamilyen hormonzavartól alakul ki valakinek fokozott szőrnövekedése,akkor ezt a betegséget hormon tartalmú gyógyszerekkel kezelik?Vagy teljes mértékben léser,epilaser,villanófényes szőrtelenítés) kezelésben részesítik?Tudomásom szerint ilyenkor nem a betegnek kell ezt az összeget kifizetni,hanem ezt támogatják.(lésert vagy az epilaser kezelést vagy villanófényes szőrtelenítést)

        Minden városban van endokrinológia?Erre a rendelésre a háziorvotól kell kérni beutalót?Vagy nem szükséges erre a szakrendelésre beutaló?

        Köszönöm válaszukat

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonzavar, szőrösödés témában

        Kedves kérdező!
         
        Amennyiben valakinek hormonális okú fokozott szőrnövekedése van, a diagnózis felállítása után célzottan kezelik. Ennek hatására a szőnövekedés utánpótlása megszűnik, és így a probléma megoldódik. Nincs minden városban endokrinológiai szakrendelés. Beutaló és időpont egyeztetés szükséges. Beutalót a háziorvos ad.
        Tudomásom szerint a TB nem támogatja a szőrtelenítést.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-31 16:30:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: