• Hormonális probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        38 éves nő vagyok. Lehet, hogy furcsa a kérdésem, hiszen a nők inkább a túlzott szőrösödésen aggódnak... Kb. 13 éves koromtól gyantáztatnom, illetve szőkíttetnem kellett a bajuszomat. A menstruációm viszonylag későn 15 éves korom felett jött meg először, és nagyon sokáig rendszertelen, és kevés volt. Sajnos nem tettem jót magamnak azzal sem, hogy 17-21 éves korom között fogamzásgátlókat is szedtem. 1996-ban császárral szültem egy kisfiút, a terhességem viszonylag problémamentes volt, és nem is kellett vele sokáig próbálkozni.. A szemöldököm mindig is vastag volt, szedettem, emellett a kezemen és ujjaimon is volt a kelleténél kicsit erősebb szőr, és a mellbimbó körül több erősebb szál. Na, most ezek eltűntek, illetve alig vannak! (A szokásos láb és hónaljgyantáról nem beszélek, hisz azt minden nő végzi). Három hete pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam, amely tudtommal a szemöldök külső szélének kihullását okozhatja. De mi a helyzet a bajusszal, stb..Visszagondolva kb. két éve állhat fenn a kevesebb szőrösödés, de eddig örültem neki, és nem igazán foglalkoztam vele. A menstruációm azóta remek, teljesen beállt.( Nem szedek több mint 10 éve fogamzásgátlót. )Kérdésem az lenne, hogy mindez, mármint a bajusz és egyéb szőrök eltűnése egy korábbi hormonális probléma megoldódása (már ha lehetséges ez magától), vagy most kell csak elkezdenem aggódni, mert más baj van? Bocsánat a hosszú szövegért, de talán a több infó segíthet a válaszban. Előre is köszönöm a segítségét.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Kedves kérdező!
         
        Véleményem szerint nem kell aggódnia. Most a pajzsmirigy alulműködését rendbe fogják tenni, a hormonpótlással. A pajzsmirigy alulműködés okoz hajhullást és pl. a szemöldök kihullását ahogyan ön is említi. De a kor előrehaladtával sok nőnek lesz a kicsit dúsabb kamaszkori szőrzete ritkább. (Majd idős korban néhány nő "szakállasodik".)
        Ha a mensese rendben van (fogamzásgátló nélkül) nagy gond nem lehet, mert a nőknél ez nagyon érzékeny, gyakorlatilag minden kóros hormonműködés meg tudja zavarni.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 22:19:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...