• Pajzsmirigy alulműködés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Elképzelhető-e hogy pajzsmirigy alulműködésem van, mivel híztam 6-7 kg-ot pár hónap alatt (pedig annyit eszem mint régen és sovány fajta vagyok ezért is furcsállom) és elég rekedtes a hangom, sokszor korán álmos vagyok, viszont semmilyen csomót nem észleltem a nyakamon!Fogamzásgátlót szedek 7 éve, az okozhatja?Reflux betegségem van, az ugye nem állhat a tünetek mögött? Nem tudom, egy vérvétellel ez kimutatható? Ha kell más vizsgálat, fájdalmas amivel kimutatható?Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a hízás témában

        Kedves kérdező!

         A pajzsmirigy hormon vizsgálat mindössze egy vérvétel. Nem különösebben fájdalmas. Esetleg kiegészíthetik pajzsmirigy ultrahanggal, ez pedig egyáltalán nem fáj.
        Reflux betegség nem okoz hízást, de a túlsúly okozhat refluxot.
        A fogamzásgátló tabletta önmagában nem okoz hízást, csak, ha sokat is eszik mellé valaki.
        Mivel a panaszai utalhatnak pajzsmirigy problémára, érdemes elmennie endokrinológiai szakrendelésre.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 19:08:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: