• Pajzsmirigybetegségről!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosok!

        Azt szeretném megkérdezni,hogy nekem pajzsmirigy alulműködésem van,erre az orvos fél szem l-tiroxint írt fel.Nyílván a súlyom sokat nőtt és kétségbe vagyok esve,hogy mit tegyek,a betegtájékoztató azt írja,hogy alulműködésre,25ug-50-ugt pár hétig,aztán 50 ug-majd 100 ug.azt sem tudom mi az az ug.É szeretnék a lehető legham,arabb visszafogyni és az érdekelne,hogy mitörténik,ha egyegész szemet eszek,vagy a maximumot 100 ug-t ami nem tudom mit jelent.Kérem segítsenek,mert kétségbeesésemben inkább túladagolom,hátha akkor túlműködik és akkor lefogyok.Tisztelettel egy nagyon kétségbe esett beteg.Várom mihamarabbi válaszukat! Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirgybetegség témában

        Kedves kérdező!
         
        A ug mikrogrammot jelent. A pajzsmirigy hormon adagolás a beteg aktuális hormonszintjének függvénye. Sem a kelleténél alacsonyabb, sem a magasabb adag nem tesz jót. Ezért csak annyit szabad szedne, amennyit az orvosa tanácsol a normális pajzsmirigy működés helyreállítása érdekében. Ebben az esetben is szépen vissza fog csökkenni a súlya a szokásos szintre. Ha többet akar fogyni, mozogjon többet és diétázzon, de semmiképpen ne szedjen az előírtnál több gyógyszert.
        (Ha "fogyókúra" miatt túladagolná a gyógyszert, megterhelné a keringési rendszere mellett az egész szervezetét. lehet, hogy fogyna, de rosszul is lenne, a gyógyszer adagjának visszacsökkentése után pedig gyorsan visszahízna.)
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 22:10:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: