• Pajzsmirigybetegségről!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő,írtam,hogy pajzsmirigyalulműkődés miatt megnőtt a súlyom,azt tetszett írni,hogy ne szedjek fél l-tiroxin helyett többet,ha gyorsabban is akarok fogyni,inkább mozogjak.Rengeteget dolgozom,fizikai munkát végzek,ami rengeteg mozgással jár,de a súlyom nem akar csökkenni.Mikor fog hatni a gyógyszer hogy visszafogyjak a megfelelő súlyomra?A pajzsmirigybetegségnek köze van-e ahhoz,hogy egész nap olyan fagyok mint aki,nincs magánál:hulla fáradt vagyok és rettentően álmos.A gyógyszer adagjának emelés valóban kétségbeesés, mert hiába teszek meg mindent hogy fogyjak semmi.Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyás témában

        Kedves kérdező!
         
        Amennyiben a pajzsmirigy hormonszintek rendben vannak, a fáradtságának ez nem lehet az oka. Nézze meg naponta hány kalóriát visz be a szerezetébe. Nagyon jó kalóriatáblázatok találhatóak az interneten. Ha fogyni szeretne -bár nem ismerem pontosan az életvitelét- a leírtak szerit napi 1500kCal trtalmú diétát javasolnék. Fontos, hogy ezt naponta több, 4-5 kis részletben fogyassza el.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:38:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 07:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: