• Pajzsmirigy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!
        2008 novenberében hypothyreosist diagnosztizált a háziorvosom(TSH: 34.4 - FT4: 11.23).
        Első 2 hétben 2x 100ug majd utánna 100ug L-Thyroxint kellett szednem. 3 hónapig jó volt a közérzetem, majd kb 1 hónapja hirtelen 5kg-ot fogytam. Erősen dobogott a szívem, kézremegésem volt, és feszült-ingerlékeny lettem. Visszamentem a háziorvoshoz, aki labor után (TSH: 2.71) a gyógyszer további szedését javasolta. Egy hetet kihagytam, majd újra szedni kezdtem változatlan adagban. Egy hét után újra jelentkeztek a tünetek. Elmentem endokrinológushoz(magánrendelésre). A nyaki ultrahang normális szerkezetű pajzsmirigyet mutatott. Az endokrinológus szerint, lehetséges, hogy egy fertőzés következtében csökkent a pajzsmirigyműködésem, és most lassan regenerálódik. A TSH értékemről elmondta, hogy az lomha működésű hormon, és lehet, hogy folyamatosan csökken, és a labor csak egy pillanatnyi állapotot mutat. Az adagomat lecsökkentette 25ug-ra. Minden esetre 4 hét múlva lesz még labor(TSH, T4, antiTG, antiTPO). A neten nem találtam utalást ilyen esetre. Ön szerint is van esélyem a gyógyulásra?
        Tisztelettel
        Tóth Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigygyulladás témában

        Kedves kérdező!
         
        Panaszai a gyógyszer túl magas adagjára utalhattak, ezt a TSH nem erősítette meg, de az orvosa jól mondta, ez egy "lusta" hormon. Az adag csökkentése után, amennyiben a TSH nem emelkedik meg kórosan, eldől a kérdés. 

         

         

         Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-18 10:42:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: