• Izomnövelő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A fiam 18. éves, különféle izomnövelő fehérjéket szed.

        Egyszer találtam nála szteroidot is, de tudomásom szerint most azt nem szed. Ekkor nagyon szépen elbeszélgettünk vele, a férjem is és én is, hogy ezek milyen káros hatású készítmények, ha nem betegség kezelésére szolgálnak, és akkor megígérte, hogy nem szed többet ilyet. Ha ráveszem egy vérvételre, abból kiderül, hogy szed-e valamit, amit nem kellene? Hirtelen haragú, kedvetlen sokszor, nem közlékeny, testvérével durván beszél. A fehérjék így étrendkiegészítőként nem károsak a szervezetre? Várom mielőbbi válaszukat! Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a izomnövelés témában

        Kedves édesanya!
         
        Ha csak fehérje (protein) van a testépítő készítményben, az olyan mintha sok húst enne a fia. A proteinkészítmények megterhelhetik a vesét, úgyhogy én mindig azt szoktam javasolni, hogy jobb a lassabb, de egészségesebb izomnövelés, mint a mesterséges anyagokkal felfokozott gyors "izompumpálás". De ha steroidokat is szed, az bizony nagyon veszélyes, beleavatkozik a hormonrendszerbe. (pl. emlőnövekedést, impotenciát is okozhat férfiaknál) Az ilyen szerek kimutathatóak, hiszen doppinglaborokban is ezeket vizsgálják. Az ezzel foglakozó intézetekről véleményem szerint a sportorvosi inézetben tudnak felvilágosítást adni.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-16 21:11:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: