• Pajzsmirigybetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr!

        Évente járok pajzsmirigy control vizsgálatra. Szeretném a véleményét kérni, hogy a legutóbbi leletem alapján indokolt lenne a gyógyszeres kezelés?

        Férjemmel évek óta próbálkozunk a gyermekáldás terén, eddig sajnos sikertelenül. más egyéb vizsgálataink rendben voltak.

        TSH: 4,2700 mU/l-norm.   FT4: 14,19 pmol/l- norm. Anti-TPO: 58,2 IU/ml                      ultrahang vizsgálat eredménye a következő :A kiszélesedett isthmus 14 mm. Bal lebeny 22x22x51, jobb lebeny:24x23x55 mm. A mirigystructura kifejezetten echoszegény, septaltság elvétve látható, körülírt eltérés egyik oldalon sem mutatkozik.Az eredmény alapján az orvosom szerint jelenleg nincs tennivaló a pajzsmirigyemmel. Ön szerint sem kell gyógyszeres beavatkozás?

        Válaszát köszönöm

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves kérdező!
         
        Hormonszintjei normál tartományba esnek, nincs pajzsmirigy hormon hiánya. Gyógyszeres kezelés jelenleg nem szükséges, de rendszeres ellenőrzés igen. Amennyiben a TSH emelkedik kis dózisú pajzsmirigy hormon kezelés javasolható. (Bár meg kell jegyezni, hogy vannak olyan vélemények is amik szerint a TSH-t 2,5 alatt jó tartani, és vannak endokrinológusok, akik ilyen értékeknél is javasolhatnak kis mennyiségű pm. hormont.)
         
         
         Dr. Fáklya Mónika 
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 21:51:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: