• Hepatits c

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Nemrég írtam Önnek, és a segítségét szeretném kérni abban, hogy segítsen értelmezni a TSH eredményeimet. Az interferonos kezelés előtt 2006-ban 16.7994 volt az értékem. Azóta szedem rá Euthyroxot (napi kettő ). A kezelés alatt is ingadozott.2007-ben 4.8053 lett az érték. 2009.03.03án 0.291 lett az érték. Jó -e ez az érték? Megnyugodhatok-e?

        Tavaly áprilisban telt le a 72. hét, és az a vírusvizsgálat is negatív lett. Most nem néztek a kontrollon vírusszámot, és egy kicsit aggódom, mert a vérkép szerint az értékeim emelkedtek.Tavaly szeptember óta a GGT: 14-ről 18-ra emelkedett. Az ASAT: 21-ről 22-re- Az ALAT: 23-ról 27-re. Ez jelentheti-e azt, hogy a HCV vírus visszatért a szervezetembe? Mert kontrollra csak szeptemberben kell mennem legközelebb! Nem szeretnék bizonytalanságban lenni addig. Kérhetek-e előbb vírusvizsgálatot?

        Válaszát előre is köszönöm.

        Marika

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Marika!
         
        Jelenlegi TSH értéke ún. szürke zónában van, tehát a normál tartomány alsó határánál picit alacsonyabban. Jó lenne tudni az fT3 és fT4 értékét is, ha ezek magasabbak, kezelőorvosa valószínűleg enyhe Euthyrox adagcsökkentést javasol majd.


         Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

        A májenzimemelkedés mértéke nem jelentős. Lehet ha megismételnék a vizsgálatot, kevesebb lenne. Ha jól van, várhat szeptemberig.

        Dr. Jóna A.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 17:29:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: